Kılıçdaroğlu'ndan tek kelime yok! Karabağ'daki operasyona sus pus oldular: Sosyal medyadan tepki yağdı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki terörle mücadele operasyonlarının sonuca ulaştığını ve Ermenilerin teslim olduğunu açıkladı. Dünya gündemine oturan antiterör operasyonu 24 saat dolmadan Ermenistan'ın silah bıraktığını ilan etmesiyle sona erdi. Başkan Erdoğan'ın BM konuşması başta olmak üzere Ankara makamları operasyona olan desteğini her fırsatta dile getirdi. Seçim döneminde 'milliyetçilik' vurgusuyla oy toplamaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisinin operasyona ilişkin tek bir söz sarf etmemesi ise dikkat çekti.

Azerbaycan, uzun süredir devam eden Ermenistan provokasyonlarının ardından düğmeye bastı.

Barış için elinden geleni yapan Azerbaycan, bu konuda karşı taraftan bir çaba göremeyince, Karabağ'da bulunan yasadışı silahlı Ermeni varlığını sonlandırmak, anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlattı.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURDU: DESTEK MESAJI YAĞDI

Antiterör operasyonunun tüm sıcak gelişmeleri Türkiye'de anbean takip edildi.

Başkan Erdoğan'ın BM konuşması başta olmak üzere Ankara makamları operasyona olan desteğini her fırsatta dile getirdi.

Karabağ'daki operasyon 24 saat dolmadan Ermeni ayrılıkçılarının silah bıraktıklarını ilan etmesi üzerine ateşkesle sonuçlandı.

Karabağ'daki Ermenistan silahlı güçlerinin 90'dan fazla mevzisinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini, 7 askeri araç, 4 havan topu, 1 tank, 2 zırhlı piyade aracının Azerbaycan askerlerince ele geçirildiğini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU VE CHP TEK KELİME ETMEDİ

Tüm bu gelişmeler sonrası gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye çevrildi.

Seçim döneminde 'milliyetçilik' naraları atarak oy devşirmeye çalışan Kılıçdaroğlu'nun operasyona ilişkin tek bir söz söylememesi dikkat çekti.

Sosyal medya kullanıcıları Kılıçdaroğlu'na ikinci tur seçimleri öncesi sarf ettiği şu sözleri hatırlattı:

"Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi daha anasından doğmadı. Açık ve netim. 6 okumuzdan birisi milliyetçilik. Milliyetçilik yurtseverlik, vatanseverliktir."

AZERİ GAZETECİ: TEK BİR PAYLAŞIMINIZI BULAMADIM

Kılıçdaroğlu'nun operasyona desteğine ilişkin tek bir paylaşım yapmamış olması Azerbaycanlıların da dikkatinden kaçmadı.

Azerbaycan'ın Karabağ'da yasa dışı silahlı Ermeni gruplara başlattığı operasyona sessiz kalan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Azerbaycanlı gazeteci Nigar İbrahimova tepki gösterdi.

Azerbaycanlı gazeteci Nigar İbrahimova da Kılıçdaroğluna tepkisini şu paylaşımla gösterdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, komşu ve kardeş ülke Azerbaycan tarihi topraklarını düşmandan temizleyerek, bölge huzuruna katkıda bulunma amacı taşıyan bir askeri operasyon içerisinde. Konu ile ilgili ve Azerbaycan halkına iletmek üzere tek bir paylaşımınızı bulamadım sayfanızda."

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ

Azeri gazetecinin paylaşımının altına çok sayıda kullanıcı da Kılıçdaroğlu'na tepki içeren paylaşımlar yaptı. İşte onlardan bazıları: