Aksam.com.tr
Sinan Başhan
Neredeyse her gün Rum medyasında Türkiye ile ilgili bir haber görmek mümkün. Türkiye'nin ülke çıkarını ön plana alan bağımsız, yerli ve milli politikaları, Yunanistan ve Güneyli Rumları oldukça rahatsız ediyor. Her fırsatta Türkiye'yi, Batı'ya ve ABD'ye şikayet eden Ege'de sürekli iki ülke arasında gerilimi artırmaya yönelik hamleler yapan Yunanistan bu kez "bayrağı", Ada'daki soydaşlarına devretmiş görünüyor. Rum Kesimi'ne ait CyprusMail gazetesi, Türkiye'nin, Karpaz Yarımadası'na Türk Üssü kuracağına dair bir haberi okuyucularıyla paylaştı.
Rum gazetesi, "Karpaz Yarımadası'nın bir bölümü kuzeydeki 'hükümetin' emriyle askeri bir bölgeye dönüştürülüyor" başlığında bir haber yayımladı.
Haberde, "Türkiye, Ayios Philon kilisesinden Apostolos Andreas burnuna kadar uzanacak ve AB tarafından korunan bir milli park olması amaçlanan bir alanı askerileştirilecek. Bölgeyi, askeri bölge olarak sınıflandıran ve girilmesini yasaklayan işaretler çoktan asıldı." ifadesine yer verdi.
CyprusMail gazetesi, "Bölge, önümüzdeki 30 yıl boyunca deniz üssü kurulması için orduya devredildi." denildi. Rum basını, "Kuzeyden gelen haberlere göre, Türkiye üs kurmayı ve bölgeyi izlemek için casus sistemler yerleştirmeyi planlıyor." iddiasında bulundu.