Kendisi kadar kabuğu da şifa deposu! Sakın çöpe atmayın

Tam bir C vitamini deposu olan narın kendisi kadar kabuklarıda tam bir şifa kaynağı. Faydaları saymakla bitmeyen nar kabukları sağlık isteyenler için adeta süper besin. Peki, nar kabuğu nasıl tüketilmeli? Başta kanser olmak üzere şeker ve kalp gibi hastalıklara karşı önleyici olan nar kabuğu çayı nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

Faydaları saymakla bitmeyen nar kabukları, narın içerdiği yararlı bileşenlerden çok daha fazlasını içeriyor. Bu özelliğiyle nar kabukları pek çok hastalığa karşı koruyucu olarak kullanılabiliyor. Peki, çöp deyip geçmeden önce sayısız faydası göz önünde bulundurulması önerilen nar kabukları nasıl tüketilmeli? İşte nar kabuğu çayı tarifi...

Mynet'te yer alan habere göre, tarih boyunca şifa deposu olarak bilinen narın kabuklarının da sayısız faydası olduğu biliniyor. Özellikle de kanserden korunmak için nar kabuğundan çay yaparak yararlanılabilir.

Zahmetsiz, maliyeti düşük... Cildi güzelleştiren doğal maske!

KANSERDEN KORUYOR

Narın kendisi gibi şifalı olan kabukları, başta kanser olmak üzere şeker ve kalp gibi hastalıklara karşı önleyici etki gösteriyor. Günde bir bardak nar kabuğu çayı ile sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Kuru nar kabuğu çayı hazırlamak için yapmanız gerekenler şunlar:

* Temiz ve gölge bir alanda nar kabuklarını kurutun.

* Kuruttuğunuz nar kabuklarını ufalayın ve serin bir yerde muhafaza edin.

* 100 ml kaynamış suya 2 gr nar kabuğu ekleyerek 10 dakika daha kaynatın.