Bayraktar Kemankeş mini akıllı seyir füzesi TEKNOFEST'te görücüye çıktı! Kemankeş ne demek, anlamı ne?

Bayraktar Kemankeş mini akıllı seyir füzesi, TEKNOFEST'te vatandaşların karşısına çıktı. Heyecanla beklenen TEKNOFEST bugün başladı. Selçuk Bayraktar'ın 'Mini Seyir Füzesi' olarak bahsini geçirdiği Kemankeş füzesi ilk kez görüntülendi. Peki ama Kemankeş ne demek, anlamı ne?

Kemankeş kelimesinin anlamı merak konusu oldu. Bugün TEKNOFEST kapılarını ziyaretçilerine açtı. Savunma sanayi alanında onlarca proje ses getirmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın 'Mini Seyir Füzesi' Kemankeş oldu. Yoğun bir şekilde araştırılan Kemankeş ne demek, anlamı ne?

KEMANKEŞ NE DEMEK, ANLAMI NE?

Kemankeş, yay kullanarak ok atan kimse, okçu olarak tabir edilir.

Kemankeşlik; Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan bir okçuluk sporudur. Osmanlı İmparatorluğunda okçuluk Orta Asya Türkleri'nden gelmiştir. Osmanlı kemankeşlik sporu yüzyıllardır adını çok bilmediğimiz büyük kemankeşlerin (Bursa'lı Şüca, Havandelen Solak Bali, Tozkoparan İskender vs.) çıkmasını sağlamıştır. Bu sporcuların kimilerinin menzil atışları 1275 gez (800-850 metre) mesafeler ile kırılması güç rekorlara imza atmışlardır. Osmanlı kemankeşleri pir olarak Allah yolunda ilk ok atan kişi Sahabe'den Sa'd bin Ebû Vakkas'ı sayarlar.

İLK KEZ TEKNOFEST'TE

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar Kemankeş mini akıllı seyir füzesi ilk kez TEKNOFEST 2023'te sergileniyor. Jet motorundan, stabilize kamera sistemine, yapay zeka yazılımlarından sistem tasarımına tümüyle milli ve özgün" ifadelerini kullandı.