Kedilerin ısırmasının altında yatan sebep ne? İşte kedi dilindeki 5 ısırma mesajı

Kedilerin ısırması sahiplerine bazen sevimli bazen de korkutucu gelebiliyor. Peki, hiç düşündünüz mü kediler neden ısırır ya da bunun anlamı var mı? Kedinin ısırmasının birçok anlamı var. İşte kedilerin ısırmasının altındaki mesajlar...

Kedilerin ısırmasının birçok sebebi olabilir. Kedi ısırmanın nadiren saldırganlık nedeniyle yapıldığını anlamak önemlidir ve bu durum kedinizin 'kötü' olduğu anlamına gelmez.

1. Kediler oyun seven hayvanlardır. Bu nedenle ısırma, saldırma ve pençeleme gibi agresif görünen eylemler onlar için oyun olabilir. Kediler genellikle oyun sırasında ısırırlar çünkü doğal avlanma içgüdülerini ifade ederler.

2. Korkmuş olabilirler.

3. Hoşlanmadıkları bir deneyimden kaçmak isteyebilirler. Aşırı muamele, aşırı sevgi de sebep olabilir.

4. Etkileşim ve iletişim için de ısırabilirler. Dikkat çekmeyi severler.

5. Isırmaya başlayan bir kedi size bir şeyler anlatmaya çalışıyordur; bu kendisi, çevresi veya sizin ona karşı davranışınız hakkında olabilir. Kedinizin ne ile iletişim kurmaya çalıştığını dinlemek ve anlamaya çalışmak önemlidir. Genellikle istedikleri şey, vücudun hoşuna giden kısmının kısa ve hafif bir şekilde okşanmasıdır. Ya da sadece yakınlığınızın ve arkadaşlığınızın tadını çıkarmak istiyorlar.

AGRESİF KEDİ ISIRMASI NE ANLAMA GELİR?

Agresif kedi ısırmasının nedeni önemli olabilir. Bu, davranışın korku, acı, hastalık veya uygunsuz saldırgan davranışın sonucu olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Kedinizle etkileşim başlattığınızda, örneğin onu kucağınıza aldığınızda, kucakladığınızda, okşadığınızda veya bakıma gittiğinizde, banyo yaptırdığınızda veya kedi taşıma çantasına koyduğunuzda ısırma meydana gelirse, muhtemelen kediniz etkileşimi durdurmaya çalışıyordur. Veterinere götürmek faydalı olabilir.

Metin Akpınar'ın ikizlerinden Duygu Nebioğlu canlı yayına çıktı! Anlattıkları ağızları açık bıraktı

En ucuz makyaj malzemeleri nerede satılır? Güzelliği ucuza getirin