Kavgaları bile para ediyor: 1 milyar dolar gelir bekleniyor

Uzun süredir, iki multi milyarderin yapacağı konuşulan kafes dövüşü kavgası için İtalya'nın Roma kentinde yer alan ünlü tarihi yapı Kolezyum'un açılacağı konuşuluyor. Yetkililer kavgadan 1 milyar dolar gelir bekliyorlar.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin TMZ'den çevirdiği habere göre, Mark Zuckerberg ve Elon Musk arasında gerçekleşecek kafes dövüşü kavgasının UFC Başkanı Dana White'ın da onaylamasıyla Kolezyum'da gerçekleşme ihtimali arttı.

Dünyanın en zengin teknoloji devleri, kafeste kavga etme konusunda ciddi olduklarını gösterdi. White, bu yazın başlarında karşılaşmayı destekleyip, tarihin en yüksek gelir elde eden dövüşü olarak kayda geçeceğini iddia etti. Gelirin 1 milyar dolar seviyesini bulması bekleniyor.

TMZ'nin aktardığına göre, 39 yaşındaki Zuckerberg, İtalyan Kültür Bakanı'nın, Musk'la yapacağı kavgayı Roma'nın efsanevi savaş meydanında sahnelemek için davet etti. Musk da konu ile ilgili tweet atmış 'Belki dövüş Kolezyum'da olur' demişti.


Şimdi White da dövüşü Roma'ya taşıma konusundaki kendi görüşmelerini de açıkladıktan sonra, bunun tam olarak doğru olduğunu doğruladı.

Kolezyum, dünyanın yedi harikasından biri olan, Roma'nın en ikonik anıtlarından biri, ancak içeride yıllarca büyük seyirci topluluklarına daha önce ev sahipliği yapmadı.

Yaklaşık 2.000 yıllık amfi tiyatro, geçici oturma düzenlemeleri ile sadece birkaç yüz izleyiciyi ağırlayabilir.


2003 yılında Sir Paul McCartney, özel bir yardım konseri için 400 kişilik bir izleyici kitlesi önünde sahne aldı ve bilet fiyatları 1.500 dolara kadar çıktı.

Ancak şimdi Zuckerberg ve Musk, Roma gladyatörlerine rakip olabilecek bir gösteri sunmaya hazırlanıyor olabilirler.

White, önerilen kafes dövüşlerinin tarihin en yüksek gelir elde eden izlerken ödeme yap etkinliklerinin rekorlarını kırabileceğini tahmin ediyor ve bu dövüşün 1 milyar doların üzerinde gelir elde edebileceğini söylüyor.

'Bu ne kadar büyük bir dövüş olur düşünün,' diyen White 'Dünyanın en zengin, en güçlü iki adamı en büyük sahnede savaşacaklar' diye ekledi.