Karnabahar mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta karnabahar mantısı tarifi...

Karnabahar mantısı, Gelinim Mutfakta'da günün yemeği seçildi. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında mücadele devam ediyor. Karnabahar mantısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta 3 adımda karnabahar mantısı tarifi...

Karnabahar mantısı bugün Gelinim Mutfakta'da günün yemeği oldu. 4 gelin ve kayınvalidenin yarıştığı programda bir isim karnabahar mantısını en iyi şekilde yaparak puanları toplayacak. Peki, Karnabahar mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta karnabahar mantısı tarifi...

KARNABAHAR MANTISI MALZEMELERİ

1 küçük boy karnabahar

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kimyon

Karabiber

Toz kırmızı biber

Tuz

Salçalı sosu için

1 küçük kase dana kıyma

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber

Pulbiber

Tuz

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Maydanoz

KARNABAHAR MANTISI NASIL YAPILIR?

Karnabaharı küçük olacak şekilde bıçakla doğrayalım. Yanmaz yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyelim. Karnabaharı ilave edelim. Kavurmaya başlayalım.

Üzerine baharatlarınu ve tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatalım.

Arada mutlaka bakıp karıştıralım. 15-20 dk arası bir süre kavurma işlemini yapmalıyız.

Karnabahar yumuşadığında altını kapatalım.

Salçalı sosu için zeytinyağını tavaya alalım. Kıymamızı ezerek kavuralım.

Üzerine salçayı ve baharatları ilave edelim. Kavurmaya devam edelim.

Üzerine ılık su ilave edip salçanın kıvamını ayarlayalım.

Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayalım.

Karnabaharı tabağımıza alalım üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis edelim