Karnabahar mantısı bugün Gelinim Mutfakta'da günün yemeği oldu. 4 gelin ve kayınvalidenin yarıştığı programda bir isim karnabahar mantısını en iyi şekilde yaparak puanları toplayacak. Peki, Karnabahar mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta karnabahar mantısı tarifi...
1 küçük boy karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Salçalı sosu için
1 küçük kase dana kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Karnabaharı küçük olacak şekilde bıçakla doğrayalım. Yanmaz yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyelim. Karnabaharı ilave edelim. Kavurmaya başlayalım.
Üzerine baharatlarınu ve tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatalım.
Arada mutlaka bakıp karıştıralım. 15-20 dk arası bir süre kavurma işlemini yapmalıyız.
Karnabahar yumuşadığında altını kapatalım.
Salçalı sosu için zeytinyağını tavaya alalım. Kıymamızı ezerek kavuralım.
Üzerine salçayı ve baharatları ilave edelim. Kavurmaya devam edelim.
Üzerine ılık su ilave edip salçanın kıvamını ayarlayalım.
Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayalım.
Karnabaharı tabağımıza alalım üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis edelim