Kalben'in asıl mesleğini duyanlar şaştı kaldı! Bunu kimse beklemiyordu

Ünlü şarkıcı Kalben, verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sorulan bir soruda asıl mesleğini açıklayan Kalben, herkesi şaşırttı. Cover parçalar ile popüler olan ünlü şarkıcının, mezun olduğu bölümü duyanlar şaştı kaldı.

İbrahim Tatlıses'in "Haydi Söyle" adlı şarkısını kendine has tarzı ile seslendirmesiyle kariyerinde büyük bir çıkış elde eden Kalben, Hürriyet'e özel açıklamalarda bulundu. Ünlü şarkıcı Kalben'in röportajdaki sorulara verdiği yanıtlardan birinde asıl mesleği ortaya çıktı. Kalben'in Bilkent'te uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olduğu öğrenildi.

İşte Kalben'in röportajından satır başları;

Çok küçük yaştan beri müzikle ilgileniyorsunuz ama Bilkent'te uluslararası ilişkiler okudunuz. Kafa karışıklığı mı, kaderin cilvesi mi?

"Müzikle böyle bir yolculuğum olacağını tahmin etmezdim. Rahmetli annem Türkiye'de ressam olarak ekmek parası kazanamayacağından, resim öğretmeni olmuş bir sanatçıydı. Sanata meslek gözüyle bakmamı istemezdi. Diplomat olmamı istiyordu, ben de ona istediğini vereyim diye o bölüme girdim. Ben okurken annem rahmetli oldu. Dilediğim gibi dersler aldım, yüksek lisans tezimi "yadigârlar ve anı saklamanın yolları" üzerine tamamladım. İşlere girip çıktım sonra. Belirsizdi geleceğim. Müzik, ofisten döndüğüm bitik günlerde beni bırakmadı. Açlıkta, işsizlikte, umutsuzlukta da hiç bırakmadı beni. Sonra da içine aldı. Herkese böyle bir uğraş, dost dilerim. Müziğin bana olduğu gibi."

Daha önce yaptığınız işlerden hangisinin müziğinizde daha çok yansıması var: Yazarlık mı, çevirmenlik mi?

"Yazarlık... Çeviri alanlarım miras hukukundan tıbba uzandı ancak şiirsel yahut edebi eserler hiç çevirmedim."