Kadir Gecesi namazı saat kaçta başlar? Nasıl kılınır ve kaç rekat?

Kadir Gecesi namazı saat kaçta başlar, nasıl kılınır ve kaç rekat gibi sorular birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü bu mübarek gecede dua ve ibadetlerle dini vecibelerini yerine getirecek birçok insan bulunuyor. Peki, Kadir Gecesi namazı saat kaçta başlar, nasıl kılınır ve kaç rekat? Detaylar haberimizde…

Müslümanlar her yıl olduğu gibi bu yıl da bu kutsal gecede dua ve ibadetlerle dini vecibelerini yerine getirecek. Bu nedenle pek çok insan tarafından, Kadir Gecesi namazı saat kaçta başlar, nasıl kılınır ve kaç rekat gibi sorular araştırılıyor. Peki, Kadir Gecesi namazı saat kaçta başlar, nasıl kılınır ve kaç rekat?

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA BAŞLAR?

Kadir Gecesi namazı vakti, yatsı namazından sonra başlar. İmsak kesilinceye kadar devam eder.

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Diyanet İşleri Bakanlığı'nın Kadir Gecesi namazı için yayımladığı resmi bir bilgi yer almıyor. Ancak, Hz. Muhammed S.A.V.'in amcasına tavsiye ettiği tesbih namazı, Kadir Gecesi'nde kılınabilecek namazlar arasında bulunuyor. Bu gecede tesbih namazının kılınması, alimler tarafından yapılan bir tavsiye olarak yer alıyor.

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKAT?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Tesbih namazı dört rek'at olup şöyle kılınır:

- ''Allah rızası için tesbih namazı kılmaya'' diye niyet edilerek namaza başlanır.

- Sübhâneke'den sonra 15 kere ''Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber'' denir.

- Eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha ''Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber'' denilir.

- Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir. Böylece her rek'atta 75 tesbih yapılmış olur.

- İkinci rek'ata kalkılınca yine önce 15 kere tesbih okunur, ardından besmele çekilip Fâtiha ve sûre okunup 10 kere tesbih getirilir.

- Kalan rek'atlar aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rek'at tamamlanmış ve toplam üç yüz tesbih edilmiş olur.

Tesbih namazı kerâhet vakitlerinde kılınmaz (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 2/27). Tesbih namazında sehiv secdesini gerektiren bir şey olursa, sehiv secdesi normal olarak yapılır, o secdelerde tesbih namazına özgü tesbîhât yapılmaz (Tahtâvî, Hâşiye, 361).