Kadir gecesi namazı kaç rekattır, nasıl niyet edilir? Kadir gecesi namazı ne zaman, saat kaçta kılınır?

Kadir gecesi; Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve Resûlullah'ın (s.a.s) bize namaz kılmamızı emir buyurduğu gecedir. Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu kutlu gecede dua etmek, tesbih çekmek ve namaz kılmak çok faziletlidir. Peki Kadir gecesi namazı ne zaman, saat kaçta kılınır? Kadir gecesi namazı yatsıdan sonra mı kılınır? Kadir gecesi namazı kaç rekattır, nasıl niyet edilir? İşte Kadir gecesi kılınacak namaz ile ilgili merak edilenler

Kadir gecesi namazı, bu mübarek gecede ibadet edecek olan Müslümanlar tarafından sorgulanıyor. Ramazan'ın son 10 gününde aranması gereken bu güzel gecede Allah'ın rahmeti, yeryüzünü kuşatır. Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir. Bu bağlamda, 'Kadir Gecesi namazı kaç rekattır, nasıl niyet edilir?' gibi sorulara cevap aranıyor. Peki, Kadir gecesi namazı ne zaman, saat kaçta kılınır? Kadir gecesi namazı yatsıdan sonra mı kılınır? İşte detaylar...

Kadir Gecesi, Kuran'ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e indirilmeye başlandığı gecedir. Bu gecede yapılan ibadetler çok kıymetlidir.

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Kadir Gecesi, Bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Kadir gecesinde ibadetlere ayrıca önem verilmesi tavsiye edilir. Bu mübarek gece, günahların affedilmesi ve tövbe etmek için ibadet etmek çok büyük bir fırsattır. Kadir gecesi namazı da bu ibadetlerden biridir. Kadir gecesi namazı, 4 veya 12 rekat olarak kılınır.

Kadir Gecesi namazını tamamladıktan sonra 11 defa Tekbir getirilir. 100 defa İştah, 100 defa Kadir Suresi okunup dualar edilerek tamamlanır.

Eğer mümkünse, Kadir Gecesi'nde Tesbih Namazı'nın da kılınması tavsiye edilmektedir.

Kadir gecesi namazı kılınışı Fatiha ve Kadir Suresi ile olur. Kadir gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır.

KADİR GECESİ NAMAZI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA KILINIR?

Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder.

KADİR GECESİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Kadir Gecesi namazına 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için Kadir Gecesi namazını kılmaya' şeklinde niyet edilir.

Kadir Gecesi 2024 Diyanet Dini Günler Takvimi'ne göre 5 Nisan Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gününe bağlayan gece idrak edilecek. Kadir gecesini kıymetli kılan, Kur'an-ı Kerim'in o gece indirilmiş olmasıdır.

Kadir Gecesinin İslamiyet için önemi çok büyüktür. Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim, Kadir gecesinde Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e (S.A.S) vahiy olarak indirilmeye başlanmıştır.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesinde dua kapıları ardına kadar açılır. Bu gecede yapılan ibadetlerin sevabı kat kat fazla yazılır. Kadir Gecesinde tövbelerin kabul olması için okunacak dualar, çekilecek zikirler, tesbihler ve ibadetler çok kıymetlidir.

Kadir gecesi zikirleri ve tesbihleri, bu özel gecede yapılması gereken ibadetler arasında yer alır.