2,4,6 rekat Kadir Gecesi namazı / 1 Fatiha 7 ihlas okuma: Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, saat kaçta?

Ramazan ayının içerisinde bulunan Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı olarak değerlendirilmektedir. Bu akşam İslam alemi namaz kılacak, dua edecek ve zikirler çekecek. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu önemli zaman en güzel şekilde geçirilecek. Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi saat kaçta kılınmalı? İşte 2,4,6 rekatlık Kadir Gecesi namazı kılınışı

Kadir Gecesi namazı, bu akşam inanan insanlar tarafından eda edilecek. 11 ayın sultanı Ramazan ayının en önemli gecesi olan Kadir Gecesi ibadet içinde geçecek. Milyonlarca Müslüman ellerini semaya kaldıracak ve tövbe edip namaz kılacak. Bu gece kılınan namazda 1 Fatiha 7 ihlas okumanın önemine de dikkat çekiliyor. Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, saat kaçta? 2,4,6 rekat Kadir Gecesi namazı kılınışına haberimizden ulaşabilirsiniz.

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKAT?

Kadir Gecesi namazı 2 rekattan başlayıp 12 rekat veya 100 rekata kadar Kadir Suresi ile birlikte kılınır. Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir Suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas Suresi

Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allah-u Ekber, Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

KADİR GECESİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber.

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi'nde tesbih namazı kılabilirsiniz. İşte tesbih namazının kılınışı hakkında bilgiler...

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır. Birinci rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi, 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi, 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi ve 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi şeklindedir. Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa "Allah-u Ekber, Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir.

Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.Kadir Gecesi namazına ise şu şekilde niyet edilir:"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber.

Kadir gecesi 2 rekat namaz 1 Fatiha 7 İhlas okumanın faziletiİbni Abbas ra.'dan rivayetle Resulullah sav. buyurdu ki: Her kim Kadir gecesi 2 rekat namaz kılar ve her rekatta 1 Fatiha ile birlikte 7 İhlas okursa ve selam verdiğinde "Estağfirullah ve enetübi ileyh" derse Allah cc. O kişi Cennette kendisi için hazırlanan yeri görmeden ölmez.

Kadir Gecesi'nde okunacak en etkili, özel dualar neler? Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası nasıl?

Kadir Gecesi olduğu nasıl anlaşılır, alametleri neler? Kadir Gecesi ne zaman başlar, saati var mı?