Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? 2024 Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor?

Kadir Gecesi tarihi 2024, Ramazan ayının son haftası sorgulanmaya başlandı. ''Bin aydan daha hayırlı'' olan Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e indirildiği gecedir. Kadir Gecesi'nin ramazan ayının son 10 gününde aranması gerektiği İslam alimlerince tavsiye edilmiştir. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? 2024 Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında?

Kadir Gecesi, Müslüman alemi tarafından heyecanla bekleniyor. Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, her yıl Ramazan ayının Ramazanın 26'ncı gününü 27'nci gününe bağlayan gece idrak edilir. Peki, bu sene Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? 2024 Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? İşte Diyanet dini günler takvimine göre 2024 Kadir Gecesi tarihi

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının içinde yer alan Kadir Gecesi, bu dönemde çok hayırlı bir gece olarak kabul edilir. Ramazan'ın 27. gecesi idrak edilen Kadir Gecesi'nde edilen duaların kabul olacağı ve bu gecenin maneviyatının zengin olduğu ifade edilir. Kuran'ı Kerim'in Hz. Muhammed'e inmeye ilk olarak başladığı gece Kadir Gecesi'dir ve Müslümanların bu kutsal günü ramazan ayının 27. gecesine denk gelir.

KADİR GECESİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 dini günler takvimine göre Kadir Gecesi 5 Nisan tarihinde idrak edilecek.

Kadir Gecesi bu sene 5 Nisan 2024 Cuma gününe denk geliyor.

KADİR GECESİ HANGİ GÜNLERDE ARANMALIDIR?

Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesi'nin Ramazan ayı içerisinde olduğu ifade edilmekle beraber Ramazan Ayı'nın hangi gecesi olduğu net olarak ifade edilmemiştir. Bu durumda ise İslam alimleri Hz. Muhammed'in bu konuyla ilgili hadislerine bakıp Kadir Gecesi'nin Ramazan Ayı'nın her gecesinde aranması gerektiğini vurgulamakla beraber, bu gecenin Ramazan Ayı'nın son on gecesinde bir olduğuyla ilgili genel kanaate varmıştır.

Hz. Muhammed'in "Kadir gecesini Ramazan ayının son on günündeki gecelerde arayınız!" hadisini referans alan İslam uleması, kesin olmamakla birlikte Kadir Gecesi'nin Ramazan Ayı'nın 27. gecesi olduğu yönünde genel bir kanaate ulaşmıştır.

Ancak Ramzan Ayı'nın 27. gecesinde yer alma ihtimalini kuvetli bulan hemen tüm İslam bilginleri bunun kesinlik ifade etmediğini Ramazan Ayı'nın her gecesinde özellikle de son on gecesinde Kadir Gecesi'nin aranmasını ve buna göre Ramazan Ayı'nın tüm gecelerine Kadir Gecesi gibi bakılıp değerlendirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirmiştir.