Kadife tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kadife tatlısı malzemeleri ve tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta'da bugün haftanın finali yapılacak. Bugün gelinlerden Kadife Tatlısı yapılması istenecek. İzleyiciler ''Kadife tatlısı nasıl yapılır?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte Gelinim Mutfakta Kadife tatlısı malzemeleri ve tarifi

Gelinim Mutfakta Kadife tatlısı malzemeleri ve tarifi merak konusu oldu. Gelinim Mutfakta'da 5 gün boyunca yarışan gelinlerden en yüksek puana sahip olan hafta finalinde 10 altın bileziğin sahibi olurken, en az puanı alan ise eleniyor. Bugün gelinler Kadife tatlısını yapmak için tüm hünerlerini sergileyecek. Peki, Kadife tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kadife tatlısı malzemeleri ve tarifi

KADİFE TATLISI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

330 gram un

3 tane yumurta

1 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası

300 gr şeker

150 gr tereyağı

150 gr sıvı yağ

220 gr ayran, kefir ya da süt (sıcak)

1 yemek kaşığı limon

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 tatlı kaşığı karbonat

YAPILIŞI

Kadife tatlısı yapımı için sütü hafifçe ısıtıp içine limon suyunu ekleyin.

Karıştırıp sütün ekşimesi ve soğuması için bir süre bekletin.

Bu esnada un, kakao, vanilin, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek derin bir kasede karıştırın.

Tereyağını ve şekeri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar çırpın.

Yumurtaları ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edin.

Kırmızı gıda boyasını süte ekleyip karıştırın.

Boyalı sütü de yumurtalı karışıma ilave edin.

Son olarak kuru malzeme karışımı ile sıvı malzemeleri karıştırıp kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Hamuru 22 santimetrelik 2 adet kelepçeli kek kalıbına bölüştürün.

Kekleri fırına verip kabarıp pişene kadar fırında tutun.

Fırından çıkardığınız kekleri streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat bekletin.

Kekleri buzdolabından alıp kabarık kısımlarını keserek üstlerini düzleştirin.

Kestiğiniz parçaları mutfak robotundan geçirin.

Pasta kreması için tereyağına pudra şekerini ilave edip çırpın.

Labneyi de ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Düz bir tabağın altına biraz krema sürüp keklerden birini yerleştirin.

Üzerini kremayla kaplayıp ikinci katı da yerleştirin.

En üste yeniden krema sürüp kek kırıntılarıyla süsleyin.

Tatlıyı buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin.