Kabuklarını sakın çöpe atmayın! Az kişi biliyor: Diş beyazlatmaktan kötü kokulara...

Bazı besinler vardır ki şifa kaynağı olmanın ötesinde etkilere sahip. C vitamini deposu olan portakal ve limon da o besinlerin başında geliyor. Severek tüketilen portakal ve limonun içi kadar dışını da değerlendirebileceğinizi biliyor muydunuz? Çok az kişinin bildiği pek çok farklı alanda kullanılabilen limon ve portakal kabuğunun harika etkilerine inanamayacaksınız.

Mynet

C vitamini deposu olan portakal ve limon içiyle de dışıyla da fayda sağlıyor. Limonu sıktıktan veya portakalı yedikten sonra kabuklarını çöpe atıyorsanız artık yapmayacaksınız. Çöp olduğunu düşündüğünüz bu kabukların salatadan yemeğe, cilt bakımından kötü kokulara kadar birçok mucizevi etkileri bulunuyor. Limon ve portakal kabuklarıyla yapabileceklerinize çok şaşıracaksınız.

Mynet'te yer alan habere göre, C vitamini deposu olan portakal ve limon, içi kadar dışıyla da oldukça kıymetli! Limon ve portakalın kabuklarını atmayarak onlardan farklı şekillerde yararlanabilirsiniz. İşte limon ve portakal kabuğunu değerlendirebileceğiniz yerler:

İbn-i Sina bundan tam 1000 yıl önce uyardı! Bu eti sakın tüketmeyin

AROMALI BUZ KÜPLERİ

Su ve maden suyu gibi içeceklerinize hafif bir aroma katması için portakal ve limon kabuklarından buz küpleri hazırlayabilirsiniz. Ufak parçalar halinde doğradığınız kabukları buz kalıplarına tek tek yerleştirin ve üzerlerine su ekleyerek dondurun. Bu harika fikri mutlaka denemelisiniz.

Kilo verdiren aralıklı oruç diyetiyle zayıflayın! Kalori yakan mucizevi yöntem

BEMBEYAZ DİŞLER

Portakal kabuğunun diş beyazlatmada etkili olduğunu biliyor muydunuz? Portakalı yedikten sonra portakal kabuğunun beyaz kısmını dişlerinize ve diş etlerinize sürtün ve su ile durulayın. Günde 2 kere bu işlemi yaptığınızda dişlerinizin beyazladığını ve lekelerin azalmaya başladığını göreceksiniz.

Nermin Gül'den ev yapımı pizza tarifi! Anne usulü, tam kıvamında

AYAKKABILARDAKİ KÖTÜ KOKULARA SON!

Zamanla ayakkabılarda oluşan kötü kokular için yapmanız gereken tek şey ayakkabının içerisine yarım portakal kabuğu koymak! Portakal kabuğunun emme özelliği ayakkabılarınızdaki kötü kokular uçup giderecek. Portakal kabuklarını sık sık değiştirmeyi unutmayın.

İbrahim Saraçoğlu'nun en etkili kürü... Karaciğer yağlanmasını yok ediyor! Sabah aç karna için

DONDURULMUŞ LİMON KABUKLARI

Çöpe atmadığınız limon kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kabukları buzdolabı poşetine doldurarak dondurun. Dondurulmuş limon kabuklarını ister salatalarda ister kahvaltıda isterseniz de yoğurdunuza katarak kullanabilirsiniz. Mutlaka deneyin!

Sadece 3 malzemeyle yağ yakıyor... Mum gibi eriyerek kilo verin

LEZZETLİ KURABİYELER VE KEKLER

C vitamini deposu limon ve portakal ile keklerde veya kurabiyelerde hem güzel bir koku hem de lezzetli bir tat elde edebilirsiniz. Rendelediğiniz kabukları keklerin ve kurabiyelerin hamurlarına ekleyerek kullanabilirsiniz.

10 haftada 15 kilo verdiren Dukan diyet listesi! Cambridge Düşesi'ni iki beden inceltmişti... Fransız usülü kalıcı zayıflama

MİS GİBİ EV KOKUSU

Limon ve portakal ile evinizde Akdeniz kokusu yaratabilirsiniz. 2 adet limon ve portakal kabuğunu 1 çubuk tarçın ile birlikte 1 litre suda kaynatın. Kokusu çıkmaya başladığında ocağı kapatın ve karışımın soğumasını bekleyin. Suyu süzerek bir sprey şişesine doldurun ve oda spreyiniz hazır. Evinizin mis gibi kokmasını istediğiniz her an birkaç fısfıs ile ortamı şenlendirebilirsiniz. Ayrıca bu sprey sivrisinekleri de kaçırmanıza yardımcı olacak.

Canan Karatay uyardı! 1 haftada 7 kilo verdiren Karatay diyetinde bunları asla tüketmeyin

DOĞAL EL KREMİ

Limon kabuklarıyla hazırlayabileceğiniz bu basit tarif ile ellerinizin yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz. Tarif için ihtiyacınız olan tek şey limon ve zeytinyağı. Küçük küçük doğradığınız limon kabuklarına zeytinyağı ekleyerek rondodan geçirin. İşte bu kadar basit bir şekilde kendi kreminizi hazırlamış olacaksınız.

İlişkilerde mutlu olmak için 10 altın kural! Bu önerilere kulak verin

VİTAMİNİ KABUĞUNDA

Boğazınız ağrıdığında veya öksürdüğünüz zamanlarda hazırlayacağınız narenciye kabukları ile direncinizi arttırabilir, boğazınızdaki tahribatı rahatlatabilirsiniz. Cezvede kaynattığınız 1 su bardağı suyun içerisine kabukları atın. Demlik ile üzerini kapatın ve 20 dakika kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra 5 dakika demlendirip süzdükten sonra 1 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Soğumadan sıcak için.

Öksürüğe iyi gelen 7 doğal tarif! Bu yöntemler öksürüğü bıçak gibi kesiyor