Japon devinden piyasaları alt üst edecek atılım... Honda City 200 bin TL'ye satılacak!

Honda'nın en ucuz modellerinden City için piyasaları alt üst edecek bir iddia ortaya atıldı. Yapılacak yeni düzenlemelerle Honda City'nin 200 bin TL civarında bir satış fiyatına sahip olacağı iddia edildi.

İkinci el ve sıfır otomobil piyasalarında; yaşanan çip krizi nedeniyle ciddi fiyat artışları yaşanıyor. Özellikle çip krizi ile birlikte ortaya çıkan arz talep konusundaki sıkıntılar devam ediyor.

Bazı markalar indirime gitmiş olsa dahi sıfır otomobil fiyatlarındaki artış varlığını sürdürüyor.

Tüm bu gelişmelerle birlikte markalar uyguna araç satabilmek için farklı yollar deniyor. Japonya'nın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Honda'nın ucuz bir City versiyonu üzerinde çalıştığı ortaya atıldı.

İddialara göre Honda'nın ucuz City modeli manuel vitesle gelecek ve eski tip 1 litrelik motor kullanılacak. Aracın içerisinde birçok teknolojik özellik de yer almayacak.

HONDA CITY İÇİN BEKLENEN FİYAT

Otomobilde sadece ön iki camın otomatik olacağı, arka camların ise çevirmeli olacağı iddia edildi. Multimedya özelliklerinin de azaltılacağı ortaya atılan araçta ekran dahil birçok medya özelliği yer almayacak.

Araçta ayrıca 8-10 hava yastığı yerine 2'li hava yastığı tercih edilecek. Ne kadar az teknoloji, o kadar çip tasarrufu anlayışıyla teknolojik özellikler araçtan çıkartılacak.

İddia edilen yurt dışı fiyatı göz önüne alınır ve üzerine Türkiye'deki vergiler eklenirse 200 bin TL gibi bir etiket çıkacağı tahmin ediliyor.

Tüm iddialara rağmen henüz Honda tarafından resmi bir açıklama gelmiş değil.