İzmir Belediyesi'nde bir skandal daha! İş vaadi ile dolandırdılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki kentsel dönüşüm skandalının ardından bir de dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu'nun şoförü Davut Kaya'nın, belediyede iş vaadi ile birçok kişiyi dolandırdığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı nedeniyle mühürlenmesi kent ve ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Şimdi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu'nun şoförü Davut Kaya'nın belediyede iş vaadi ile birçok kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, kimi arabasını satarak kimi de kredi çekerek belediyede işe girme hayali ile para kaptıran kişiler işe giremeyince, Davut Kaya'dan aldıkları senetleri işleme koydurdu. Vatandaşları iş vaadi ile dolandıran Kaya, bazı vatandaşların parasını geri ödedi ama 3 yıl önce alınan para alındığı dönemdeki değerini karşılamayınca taraflar arasındaki anlaşmazlık giderilemedi.

SAVCILIĞA GİTSEK İŞ BÜYÜYECEK

Para karşılığı belediyede işe girmek isteyen ve bu nedenle Davut Kaya'ya para veren bazı vatandaşlar, Davut Kaya ile otomobilde buluştu ve durumu konuştu. Konuşmayı da kayda aldı.

Yapılan konuşmada 'Davut abi sana güvendik. Bu iş için arabasını satan da oldu, kredi çeken de ama iş olmadı. Senetler icraya verildi. Savcılığa gitsek iş büyüyecek' ifadeleri yer aldı.

Davut Kaya ise 'Senedi geri çeksinler mülakata çağıralım' yanıtını verdi. Kaya'nın bu yolla, birçok kişiyi dolandırdığı anlaşıldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından şoför Davut Kaya apar topar İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevlendirildi. Kaya'nın şoförlüğünü yaptığı Özuslu, başkan yardımcısı olunca işlettiği kafesindeki çalışanlara tazminat ödememek için 8 çalışanını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlatmasıyla hatırlanıyor.

İzmir'de kentsel dönüşüm rezaleti! 150 yıllık tarihindeki en büyük skandal!