İstanbul'da kar yağışı ne zaman olacak? İstanbul'da kar yağacak mı?

İstanbul'da kar yağışına dair açıklama Vali Ali Yerlikaya'dan geldi. İstanbul'da kar yağacak mı? İstanbul'da kar yağışı ne zaman olacak? Yerlikaya, “9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur. Perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklenmektedir” ifadelerini kullandı. Ayrıca Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da etkili olacak kar yağışı için uyarılarda bulundu.

İstanbul'da kar yağışı olup olmayacağı yoğun olarak araştırılıyor. Ülkemizi yeniden soğuk hava dalgası bekliyor. Yapılan hava durumu değerlendirmelerinin ardından İstanbul başta olmak üzere bazı bölgelerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Peki, İstanbul'da kar yağacak mı? İstanbul'da kar yağışı ne zaman olacak?

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kıymetli hemşehrilerim Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İstanbul'da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur. Perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklenmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olalım" ifadelerini kullandı.

Ülkemiz, 10-14 Mart 2022 tarihleri arasında Aybar kar fırtınası etkisi altına girecek. İstanbul'da Çarşamba günü itibariyle soğuk hava etkili olmaya başlayacak. Çarşamba akşamı itibariyla yağışların önce karla karışık yağmur, sonrasında da kar yağışına dönmesi ve Perşembe gününün ilk saatleriyle il genelinde kar yağışının başlaması beklenmekte. Sibirya'da etkili olduğu bilinen Aybar kar fırtınası Perşembe ve Cuma günleri, başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde etkilerini gösterecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son incelemelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç) ile Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edilmekte. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde, Trakya'nın yüksek kesimleri, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenmekte.