İstanbul'a kar kaç gün yağacak? İstanbul'a kar saat kaçta yağacak?

AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı geldi. AKOM, kentte hafta sonu görülecek yağışların etkili olacağı tarih bilgisini paylaştı ve yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısında bulundu. Peki, İstanbul'a kar saat kaçta yağacak? İstanbul'a kar kaç gün yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre, İstanbul da dahil Batı Akdeniz ve İzmir çevresi dışında yurt genelinde sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Peki, İstanbul'a kar saat kaçta yağacak? İstanbul'a kar kaç gün yağacak? İşte detaylar...

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAĞACAK?

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2 ila 4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde kent genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği belirtildi.

Cumartesi günü yağmur şeklinde görülecek yağışların, pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin beklendiği bildirildi.