İstanbul Ramazan Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İstanbul bayram namazı vakti 10 Nisan 2024

Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan Bayramı, yarın itibar ile başlıyor. Türkiye genelindeki camilerde bayram namazı kılınacak, ardından bayramlaşmalar yapılacak. 10 Nisan Çarşamba günü sabahı kılınacak namaz nedeniyle de ''İstanbul bayram namazı saat kaçta?'' sorusuna yanıt arıyor. Peki, İstanbul Ramazan Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İstanbul bayram namazı vakti 2024...

İstanbul bayram namazı vakti 2024 milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayı bugün itibari ile sona eriyor. Ramazan ayı boyunca oruç tutan ve ibadet eden müminler bayrama ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyor. Peki, İstanbul Ramazan Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan İstanbul bayram namazı vakti 2024...

İSTANBUL RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

İstanbul Ramazan Bayramı namazı saat 07.04'te kılınacak.

Şevval hilali, Asya Kıtası'ndan itibaren görülmeye başlanacak. Şevval (Ramazan Bayramı) hilali, bu akşam Asya Kıtası'ndan itibaren görülmeye başlanacak ve yarın İslam dünyası Ramazan Bayramı'nı idrak edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Fatih Mehmet Aydın, AA muhabirine, Müslümanların ramazan ayında yaptıkları ibadetlerle manevi bir mesafe katettiklerini ve ardından kendilerine hediye bayrama kavuştuklarını söyledi.

Ramazan Bayramı namazı kılınışı | Bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekat, hangi dualar okunur?

Ramazan Bayramının Müslümanlar için çok önemli bir zaman dilimi olduğunu belirten Aydın, "Hadis-i şeriflerde ifade edildiği üzere hem Ramazan hem de Kurban Bayramı, Müslümanlara bayram olarak kılınmıştır. Bundan dolayı bayram günlerinde ıslah ve samimiyet ile dualarımızı yapalım. Bayram günü sabah namazından çıktıktan sonra fitrelerimizi ramazan içinde vermediysek bir an evvel verelim. Bayramlar Müslümanların bir araya gelmesi için çok önemli zaman dilimleridir." değerlendirmesinde bulundu.

RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI | Farklı, dualı, ayetli, kısa, uzun, Ramazan Bayramı tebrik mesajları...

Arefe günü kılınan namazın fazileti nedir? Öğle ile ikindi arası hangi namaz kılınır, nasıl niyet edilir?

Arefe günü AVM'ler kaça kadar açık? AVM'ler bayramın 1. günü kaçta açılıyor? (9-10 Nisan 2024 AVM çalışma saatleri listesi)