İsrail basını yazdı! Netanyahu'da soğuk duş etkisi yarattı

İsrail'de yapılan bir anket Başbakan Bünyamin Netanyahu'da soğuk duş etkisi yarattı. 10 Ekim'de yapılan bir ankette büyük bir kara harekatına yüzde 65 oranında destek verilirken, son ankette bu oran yüzde 49 çıktı.

Euronews Türkçe

İsrail'de yapılan bir ankete göre halkın neredeyse yarısı Gazze'ye yapılacak herhangi bir saldırının ertelenmesini istiyor. 10 Ekim'de yapılan bir ankette büyük bir kara harekatına yüzde 65 oranında destek verilirken, son ankette bu oran yüzde 49 çıktı.

İsrail'de yapılan bir ankete katılanların yüzde 49'u Gazze'ye yapılacak herhangi bir kara harekatının ertelenmesini istediğini ifade etti.

DESTEK AZALIYOR

Sonuçlar, 200'den fazla rehineyi elinde tutan Hamas'a karşı planlanan karşı saldırının bir sonraki aşaması için desteğin azaldığını gösteriyor. Maariv gazetesinde yayınlanan ankete göre, ordunun derhal geniş çaplı bir kara harekatına başlaması gerekip gerekmediği sorusuna İsraillilerin yüzde 29'u evet derken, yüzde 49'u "beklemek daha iyi olur" dedi; yüzde 22'si ise kararsız olduğunu ifade etti.

"BÜYÜK ETKİSİ OLDUĞU NEREDEYSE KESİN"

Gazete, sonuçların 10 Ekim'de yapılan ve büyük bir kara harekatına yüzde 65 oranında destek veren anketle tezat oluşturduğuna dikkat çekti. Maariv, "Şu anda gündemin en üst sıralarında yer alan rehineler konusundaki gelişmelerin görüşlerdeki değişimde büyük etkisi olduğu neredeyse kesin" diye yazdı.

HATA PAYI YÜZDE 4.3

522 yetişkin İsrailliden oluşan temsili bir örneklemle anket yapan gazete, hata payının yüzde 4.3 olduğunu belirtti.

HAMAS: 50 REHİNE İSRAİL HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜ

Hamas, 7 Ekim'deki saldırıda rehin alınanlardan yaklaşık 50'sinin İsrail hava saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu. Rus Kommersant gazetesine konuşan Hamas üyesi Ebu Hamid, ateşkes sağlanana kadar rehineleri serbest bırakmayacaklarını kaydetti. Gazete, Ebu Hamid'in çeşitli Filistinli gruplar tarafından İsrail'den Gazze'ye götürülenlerin tamamının yerini tespit etmek için zamana ihtiyacı olduğunu söylediğini aktardı.

HAMAS MOSKOVA'DA

Hamid, "Çoğu sivil onlarca insanı kaçırdılar ve onları Gazze Şeridi'nde bulup serbest bırakmak için zamana ihtiyacımız var" dedi. İsrail, Hamas üyelerinin Moskova'ya davet edilmelerini "içler acısı" olarak nitelendirdi.

Rusya, İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması ve barışa yönelik görüşmelerin yeniden başlatılması çağrısında bulunuyor. (Kaynak: Euronews Türkçe)

Kanlı planın detayları ortaya çıktı: Hamas'ı 6 günde yok etmesine gerek kalmadı

Sözlerini delilik olarak yorumladılar... Filistin'i savunup İsrail'i eleştirince topa tutuldu

ABD'de skandal Gazze açıklaması: Daha fazlasını bekliyoruz

Savaş uçakları ve İHA'lar da destek verdi... İsrail ordusundan nokta operasyonu

İsrail'in zirvesinde harekat krizi... İktidar savaşı büyüyor

Hamas yöneticisi duyurdu: Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatı yaklaştı