Tek hesaplamayla 18-50 yaş arasına 7.027 TL yatırılıyor! İŞKUR 2'li ödeme için kapıları açtı!

İşsizlik maaşıyla 10 aya kadar işinden ayrılmış vatandaşlara maaş ödemesi de sağlanıyor. Kendi isteği dışında işten ayrılanlara prim gününe göre 10 aya kadar maaş ödenirken işbaşı eğitim programlarıyla 2'li ödeme imkanı doğuyor. İşbaşı eğitim programlarıyla günde en az 5 en fazla 8 saat çalışarak günlük 163,59 TL'ye kadar ödeme alınabiliyor. Öte yandan hem işbaşı desteği hem de işsizlik maaşıyla iki ödeme alma imkanı da var.

İŞKUR 2'li ödeme için kapıları açtı. Tek hesaplamayla 18-50 yaş arasına 7.027 TL yatırılıyor. İŞKUR işinden ayrılmış olan vatandaşlara çeşitli imkanlar sunmaya devam ediyor. Bir yandan yeni iş ilanlarıyla kişileri buluşturan kurum öte yandan işbaşı eğitim programıyla işinden ayrılan vatandaşların istihdam edilmesine büyük katkıda bulunuyor. İki destekten aynı anda faydalanma imkanı da var. En düşük işsizlik maaşı 2137 ile 30 günlük 163 TL'lik ödemeyle aylık 7.027 TL alınabiliyor.

GÜNLÜK 163 TL'YE ÖDEME!

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden iş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.

Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanmaktadır.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılında en düşük işsizlik maaşı; 2137 lira, orta kademe işsizlik maaşı 2541 lira, en yüksek işsizlik maaşı da 4272 lira oldu.

NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

İşbaşı eğitim programlarına başvuru şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabilmektedirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.