Isıtıldığında zehre dönüşen 4 besin

Bazı yiyecekler yeniden ısıtıldıkları zaman zararlı olabiliyor. Avustralyalı diyetisyen Lindsay, ısıtmaktan kaçınılması gereken riskli gıdaları açıkladı.

Uzmanlar bazı yiyeceklerin yeniden ısıtıldıkları takdirde zararlı olabileceğini vurguladı. Avustralyalı diyetisyen Kim Lindsay, ısıtmaktan kaçınılması gereken riskli gıdaları açıkladı:

Patates: İçerisindeki Clostridium botulinum adlı bakteri tarafından üretilen ölümcül toksinler, felce neden olabilen botulizm adlı zehirlenme türüne neden olabilir.

Pirinç: Isıttığınızda zararlı patojenlere neden olabilirler.

Yumurta: Kahvaltılık yiyecekler, ishal, ateş ve kusma gibi semptomlara neden olabilen salmonella bakterisini taşıyabilir.

Ispanak: Uygun şekilde ısıtılmazsa, ciddi bir enfeksiyon olan listeriosis'e neden olabilir.