İran'dan dikkat çeken hamle: Avrupa için gerekli kapasiteye sahibiz

Rusya'ya karşı alınan birçok yaptırım kararının ardından Moskova yönetiminin buna karşılık Avrupa'ya sattığı gazı arttırması sonrası İran'dan dikkat çeken bir hamle geldi. İran Petrol Bakanı Cevad Uci, ülkesinin komşularına ve Avrupa'ya doğalgaz ihraç etmek için gerekli kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Avrupa ve Rusya arasında yaşanan doğalgaz krizinin ardından İran'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

İRAN'IN DOĞALGAZ ÜRETİMİNİ ARTIRMA PLANLARI

İran devlet televizyonunda yayınlanan bir programa katılan Uci, ülkesinin doğal gaz üretimini artırmayı planladıklarını belirtti.

Katar'dan AB'yi tedirgin eden açıklama: Rusya'nın yerini alamayız

Katar'da düzenlenen 6. Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nda Venezuela ile enerji iş birliğini öngören bir mutabakat zaptı imzaladıklarını aktaran Uci, "Anlaşma kapsamında ABD yaptırımları nedeniyle yabancı yatırım ve teknolojiden mahrum kalan Venezuela'da hem petrol hem de gaz rafinerilerini ve sahalarını geliştireceğiz." dedi.

Rusya-Ukrayna geriliminde sıcak gelişme! Putin'in tankları nerede duracak?

"AVRUPA'YA GAZ TEMİN ETME KAPASİTEMİZ VAR"

Ülkesinin petrol ürünlerinin üretimi, rafine edilmesi ve transferi alanında uzmanlaşmış insan sermayesine sahip olduğunu dile getiren Uci, "Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nda komşu ülkelere ve Avrupa'ya gaz temin etme kapasitemiz olduğunu vurguladık. Gelecek yıllarda dünyada gaz ticaretinden aldığımız yüzde 2 payımızı artırmayı umuyoruz." diye konuştu

Maduro'dan Putin'e destek: ABD ve NATO Rusya'yı askeri yollarla bitirmek niyetinde