iPhone'ları hackleyen casus yazılımın ekran görüntüleri ortaya çıktı!

Apple'ın iPhone model telefonlarını hacklediği iddia edilen Pegasus casus yazılımı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. iPhone'ları hacklemek için İsrail merkezli bir firma tarafından geliştirilen casus yazılımın kullanıcı arayüzü belli oldu. Casus yazılımın telefonlardaki kameralar, telefon konuşmalarını dinleme ve konum tespiti gibi özellikleri olması kullanıcıları korkuttu.

Donanımhaber

Dünyanı en çok tercih edilen akıllı telefon markalarından Apple'ın başı casus yazılım ile dertte. Apple'ın iPhone model telefonlarındaki kamera, telefon konuşmaları ve konum bilgisi gibi birçok fonksiyonuna erişim sağlayan İsrail kökenli casus yazılım milyonlarca kullanıcıyı tedirgin etti. Casus yazılım ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

BU YAZILIM İLE IPHONE'LAR HACKLENİYOR

Donanımhaber'de yer alan habere göre; İsrail merkezli teknoloji şirketi NSO Group tarafından iPhone'ları hacklemek için geliştirilen Pegasus casus yazılımının ekran görüntüleri internete düştü. Yayınlanan görüntüler uygulamanın kullanıcı arayüzünü ve özelliklerini ilk kez gözler önüne seriyor.

KAMERA, MİKROFON VE KONUŞMALARA TAM ERİŞİM SAĞLIYOR

Haaretz internet sitesi yüksek profilli gazeteciler, muhalifler, insan hakları aktivistleri, politikacılar ve hükümet yetkilileri gibi kişileri gözetlemek için kullanılan Pegasus'un prototip versiyonunu deşifre etti. Casus yazılım telefon görüşmelerini dinleme, mesajlaşmaları okuma, mikrofonu ve kamerayı uzaktan etkinleştirme ve coğrafi konum tespiti gibi özellikler içeriyor.

İSTİHBARAT SERVİSLERİNE VE KOLLUK KUVVETLERİNE SATILIYOR

Pegasus'un iPhone ve Android telefonlara SMS, WhatsApp, iMessage ve diğer kanallar aracılığıyla bulaştığını belirtelim. Kolluk kuvvetleri casus yazılım ile hedef cihazdaki, uçtan uca şifreleme ile korunan yazışmalar da dahil olmak üzere tüm dosyalara erişim sağlayabiliyor.

NSO Group hükümetlere, terör ve suçla mücadele etmelerine yardımcı olacak teknolojiyi sağladığını söylüyor. 2021'de patlak veren bir skandal sonucu Pegasus'un aktivist, gazeteci ve avukatların telefonlarına girmek için kullandığı ortaya çıkmıştı. Apple'ın iPhone için, kullanıcıları Pegasus gibi casus yazılımlardan korumak üzere özel güvenlik araçları geliştirdiğini hatırlatalım.

Instagram TikTok'a benzemek için bunu da yaptı! Kullanıcılar isyanda: "Yeter artık"