iPhone ve Android mesajlaşma sorunu büyüyor! SMS göndermek tek çare

iPhone ve Android cihazlar arasındaki mesajlaşma, uzun zamandır tartışmalara konu oluyor. iPhone kullananlar iMessage ile iletişim kurabiliyorken Android kullanıcıları RCS'yi tercih ediyor. Fakat iki taraf da internet destekli mesajlaşma yöntemi kullanmıyorsa, SMS göndermek tek çare oluyor. İşte sorunun detayları…

Twitter ve Reddit üzerinden son zamanlarda pek çok iPhone kullanıcısı, Android ya da Google Voice kullanıcılarından gelen metin mesajlarında ''+'' işaretinin telefon numarasının başında yer aldıklarını belirtiyorlar.

Söz konusu durum, ''Mesajlar'' uygulamasındaki numaranın uluslararası olarak sınıflandırılmasına ve konuşmanın farklı bir sohbet bölümüne aktarılmasına yol açıyor. Bunun yanı sıra yanlış numara sebebiyle mesajlar iletilemiyor. Bu durumda da iPhone kullanıcıları, gelen metin mesajlarına cevap veremiyorlar.

İPHONE ETKİLENDİ ANDROİD BELLİ DEĞİL

Yaşanan problemden AT&T'nin ABD'deki ağını kullanan iPhone telefon kullanıcılarının etkilediği düşünülüyor. Öte yandan Android telefonların herhangi bir şekilde şu an için etkilenmediği söylenebiliyor. Söz konusu hatanın AT&T tarafından oluşan bir problemden kaynaklandığı düşünülüyor. Ayrıca ilgili problemin geçtiğimiz gün yayınlanan iOS 16.5 güncellenmesinden dolayı olmadığı ifade ediliyor.

Bazı iPhone telefon kullanıcıları çözüm olarak telefon ağ ayarını sıfırlamayı tercih ediyor. Fakat bunun sonucunda bazı verilerin kaybolduğu görülebilir. Bunun yanı sıra Apple'ın iMessage'ye RCS desteğini eklemeyecek olması bir kez daha konuşulmaya başlandı. iPhone kullanıcıları söz konusu desteğin olması durumunda böyle bir problem ile karşılaşmayacaklarını düşünüyorlar.

Problemin iPhone'de oluşması ve Android kullanıcılarında görülmemesi oldukça dikkat de çekti. Ayrıca iPhone kullanıcıları tarafından böyle bir sorunun tekrar yaşanmaması bekleniyor.