iPhone kullanıcılarını ilgilendiren karar belli oldu! Apple CarPlay rafa kaldırılabilir

Günümüzde iPhone kullanıcıları tarafından oldukça fazla tercih edilen Apple CarPlay, pek çok otomobilin multimedya sistemine de standart olarak ekleniyor. Fakat General Motors bu işi sonlandırmayı düşünüyor. İşte, Apple CarPlay'ın son durumu…

General Motors şu anda; Buick, Chevrolet, Cadillac ve GMC markalarını bünyesinde barındırıyor. Bu da firmanın Amerikan pazarında oldukça büyük bir söz hakkına sahip olduğunu gösteriyor. Söz konusu markaların neredeyse hepsi Apple CarPlay desteğini sunuyor. Fakat General Motors'un son aldığı kararla birlikte Apple CarPlay ve Android Auto desteği son buldu.

APPLE CARPLAY DESTEĞİ SONA ERDİ

General Motors'un son aldığı kararla birlikte ürettikleri otomobillerde Android Auto ve Apple CarPlay desteği sona erdi. Artık yeni üretilecek olan General Motors markalı otomobil modellerinde Apple CarPlay ve Android Auto sistemleri kullanıcılara sunulmayacak. Fakat Google ile geliştirilen başka bir yerleşik bilgi-eğlence sistemi kullanılacak.

Firma kendi sürüş asistanı olan GM Super Cruise üzerinde 2019 yılından beri çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalara Google'da dahil oldu. Ortaya çıkartılacak sistem tamamen General Motors'a ait olacak. Söz konusu bilgi-eğlence sistemi, Spotify ve Youtube benzeri uygulamaları bulunduracak. Kullanıcıların telefonları geliştirilen bu sisteme entegre edilebilecek.

KENDİ SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR

Apple CarPlay ve Android Auto yerine General Motors kendi geliştirdiği sistemi kullanmaya başlayacak. Yeni geliştirilen sistemde, kendi yazılımları kullanılacak. Google destekli olarak düzenlenen yazılımlar sayesinde harita gibi sistemler sürekli olarak güncel kalacak. Geçmiş dönemlerde kapanan otomobil üreticisi Saab'de kendi yazılımını geliştirmek üzere çalışmalar yapmıştı fakat güncelleme desteği sağlanamadığı için sistem yeterli olmamıştı.

General Motors, Android Auto ve Apple CarPlay desteğini 2035'e kadar devam ettirecek. Söz konusu tarihe kadar olmasının nedeni ise, 2035'e kadar içten yanmalı otomobil üretimini bitirip tamamen elektrikli otomobil üretimine geçecek olması.