Iphone 11 İOS 18 alacak mı? iOS 18 hangi telefonlarda var? iOS 18 yenilikleri neler?

iPhone kullanıcılarının heyecanla beklediği iOS 18güncellemesi için geri sayım sona eriyor. İOS 18 güncellemesi bugün (16 Eylül Pazartesi) tüm kullanıcılar için tam sürüm olarak yayınlanacak. Güncelleme Türkiye'de bu akşam aktif olacak. Peki, iOS 18 hangi telefonlarda var? Iphone 11 İOS 18 alacak mı? İOS 18 yenilikleri neler? İşte tüm soruların yanıtı ve merak edilen diğer detaylar...

iOS 18 güncellemesi bugün Iphone aygıtlarına geliyor. Yeni Yazma Araçları ve dil becerilerin, Birbirinden renkli görsellerin, Uygulamaları ve araç takımlarını yeniden düzenleme ve Uygulama simgeleri için yeni görünüm fırsatının sunulduğu iOS 18 ile ilgili detaylar da belli oldu. Peki, iOS 18 hangi telefonlarda var? Iphone 11 İOS 18 alacak mı? İOS 18 yenilikleri neler? İOS 18 güncellemesi saat kaçta gelecek? İşte detaylar...

İOS 18 GÜNCELLEMESİ SAAT KAÇTA GELECEK?

Güncelleme saat 20.00 itibarıyla Türkiye'de aktif hale gelecek.

IPHONE 11 İOS 18 ALACAK MI?

iOS 18 güncellemesi alacak Iphone'lar arasında "Iphone 11" de yer alıyor. Ayrıca, iPhone XS

iPhone XS Max, iPhone XR ve iPhone SE de İOS 18 güncellemesi alacak aygıtlar arasında bulunuyor.

İOS 18 HANGİ TELEFONLARDA VAR?

iPhone 16

iPhone 16 Plus

iPhone 16 Pro

iPhone 16 Pro Max

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone SE

(2. nesil veya daha yeni modeller)

İOS 18 YENİLİKLERİ NELER?

iPhone'unuzu her zamankinden daha fazla yolla kişiselleştirin, sevdiklerinizle bağlantıda kalın ve en mutlu anlarınızı yeniden yaşayın. Ayrıca her gün yaptığınız şeylerin Apple Intelligence ile nasıl daha da sihirli bir deneyime dönüştüğünü keşfedin.

Yazma, odak ve iletişim.

Yeni Yazma Araçları ve dil becerileri size metin oluşturma, uzun metinleri özetleme ve bildirimleri önceliklendirme gibi konularda yardımcı oluyor.

Birbirinden renkli görseller. Sadece size özeller.

Kendinizi ifade etmek için görseller oluşturun, yazışmalarınız için Genmoji hazırlayın veya kendi anı filmlerinizle en sevdiğiniz anlarınızı yeniden ziyaret edin.

Uygulama simgeleri için yeni görünüm

Uygulama simgeleri ve araç takımları yeni Koyu görünümle daha da şık duruyor. İstediğiniz bir renk tonunu tümüne uygulayın veya duvar kağıdınıza uyacak bir renk bulması için iOS'ten öneri alın. Dilerseniz uygulamaların ve araç takımlarının daha büyük görünmesini de sağlayabiliyorsunuz.

Denetim Merkezi'nde büyük bir güncelleme

Yeniden tasarlanan Denetim Merkezi, Ana Ekran'da tek ve kesintisiz bir aşağı kaydırma hareketiyle daha kolay erişebileceğiniz yeni denetim grupları içeriyor.

Denetimler galerisi

Denetimler galerisine giderek daha fazla denetim ekleyin. Favori uygulamalarınızdan yeni denetimler de dahil olmak üzere tüm seçeneklerinizi tek bir yerde görün.

Denetimlerinizi yeniden düzenleyin ve boyutlandırın

Denetimlerinizin düzenini özelleştirin, boyutlarını ayarlayın veya kendi denetim gruplarınızı oluşturarak her zaman elinizin altında olmalarını sağlayın.

Tüm arşiviniz. Sadece sizin için düzenlendi.

Konu başlıklarına göre göz atın

Koleksiyonlar, fotoğraf arşivinizi temaya göre otomatik olarak düzenliyor. Böylece Son Günler, Kişi ve Evcil Hayvan, Geziler gibi birçok farklı konu başlığına göre fotoğraflarınıza bakabiliyorsunuz.

Fotoğrafları tam istediğiniz gibi özelleştirin

Koleksiyonları yeniden düzenleyin ve kolayca erişmek istediğiniz içerikleri İğnelenmiş Koleksiyonlar'da tutun. Böylece köpeğinizin veya arkadaşlarınızın fotoğrafları, en son düzenlediğiniz fotoğraflar ve hatta ekran görüntüleri ya da faturalar gibi sizin için en önemli olan içeriklere hızlıca ulaşın.

Mesajlara eğlence katmanın yepyeni yolları

Kalın ve italik yapma, altını veya üstünü çizme seçeneklerine ek olarak iMessage'daki tüm harflere, sözcüklere, ifadelere ya da emoji'lere eğlenceli, animasyonlu efektler uygulayabiliyorsunuz.

Sonra Gönder özelliğiyle ileri tarihli mesaj oluşturun

Mesaj göndermek için geç bir saatse veya mesajınız unutulmayacak kadar önemliyse şimdi mesajlarınızı belirlediğiniz saatte gönderilmesi için planlayabiliyorsunuz.

RCS mesajlaşma desteği

RCS (Rich Communication Services) mesajları, iMessage kullanmayanlar için daha zengin medya içeriklerinin yanı sıra "iletildi" ve "okundu" bilgileri sunuyor.

Safari

Karşınızda yeni Öne Çıkanlar özelliği

Safari, bir sayfadaki önemli bilgileri otomatik olarak algılıyor ve siz gezinmeye devam ederken bu bilgileri öne çıkarıyor. Öne Çıkanlar özelliği kişiler, müzik, filmler ve TV programları hakkında daha çok şey öğrenmeniz için hızlı bağlantılar ve yol tarifleri gibi yararlı bilgiler gösteriyor.

Yeniden tasarlanmış daha akıllı bir Okuyucu

İçindekiler tablosu ve geniş özet sayesinde, bir makalenin tümünü okumadan önce özüne hakim olun.

Parolalar uygulaması

Tüm bilgileriniz tek yerde

Parolalardan güvenlik uyarılarına ve doğrulamalara kadar tüm bilgileri güvenli bir şekilde tutuldukları Parolalar uygulamasında bulabiliyorsunuz.

Harita

Topoğrafik haritalar ve yürüyüş parkurları

Offline erişmek için doğa yürüyüşü parkurlarını kaydedin

Binlerce doğa yürüyüşü parkuru arasında gezinebiliyor ve notlarınızı da ekleyerek tümünü aygıtınıza kaydedebiliyorsunuz.

Oyun Modu

En üst seviye oyun performansı

Oyun Modu, sürekli olarak yüksek kare hızları sunmak için arka plan etkinliklerini en aza indiriyor ve bu sayede saatlerce süren kesintisiz bir oyun deneyimi sağlıyor.

Ev uygulaması

Misafir erişimi için belirli kontrollere izin

Misafir erişimi özelliği belirlediğiniz saatlerde garaj kapılarına, alarm sistemlerine ve kapı kilitlerine erişim sağlayarak insanların evinize nasıl ve ne zaman girebileceğini yönetmenize yardımcı oluyor.

Eller serbest kilit açma

Cebinizdeki veya çantanızdaki iPhone ya da kolunuzdaki Apple Watch sayesinde kapılar siz yaklaşırken sihirli bir şekilde açılıyor.

Gizlilik ve Güvenlik

Uygulamalarla paylaşacağınız kişileri siz seçin

Bir uygulamaya tüm kişileriniz için erişim izni vermek yerine kendi belirlediğiniz kişiler veya yalnızca en çok mesajlaştığınız ve konuştuğunuz kişiler için erişim verin.

Yeniden tasarlanan Gizlilik ve Güvenlik ayarları

Geliştirilmiş Gizlilik ve Güvenlik ayarları menüsü, uygulamalarla ne kadar bilgi paylaştığınızı yönetmenizi kolaylaştırıyor.