iPhone İOS 16 pil yüzdesi neden yok? İOS 16 özellikleri neler, hangi modellere geldi?

İOS 16 özellikleri, iPhone kullanıcıları tarafından merak edildi. Apple, yeni güncelleme hakkında bilgileri ise resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Yeni sürüm ile beraber İOS 16 özellikleri neler, hangi modellere geldi? iPhone İOS 16 pil yüzdesi neden yok? soruları sık sık araştırılmaya başlandı.

Apple, iPhone ürünleri için yeni mobil işletim sistemini devreye koydu. Geçtiğimiz günlerde yeni cihazlarının tanıtımını yapan Apple, bu kez İOS 16 hakkında bilgiler verdi. Peki, İOS 16 özellikleri neler, hangi modellere geldi? iPhone İOS 16 pil yüzdesi neden yok?

PHONE İOS 16 PİL YÜZDESİ NEDEN YOK?

iOS 16'daki bazı iPhone modelleri, pil yüzdesini görüntüleyemeyecek. iPhone pil yüzdesini doğrudan durum çubuğunun altında göstermelerine izin verme konusunda artan bir istek vardı, fakat Apple bu konuya olumsuz yaklaştı. iOS 16 ile, durum çubuğundaki pil yüzdesini Ayarlar > Pil > Pil Yüzdesi aracılığıyla açabilir.

İOS 16 HANGİ MODELLERE GELDİ?

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone SE (2. nesil veya daha yeni modeller)

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE (1. nesil) iPhone 7, iPhone 7 Plus modelleri iOS 16 güncellemesini alamadı.

İOS 16 ÖZELLİKLERİ NELER?

Kilitli Ekran

- Yeniden tasarlanan Kilitli Ekran favori fotoğrafları göstererek, font stillerini özelleştirerek, araç takımlarını görüntüleyerek ve daha fazlası ile Kilitli Ekran'ını kişiselleştirmenin yeni yollarını sunuyor

- Birden fazla Kilitli Ekran yaratabiliyor ve aralarında geçiş yapılabiliyor.

- Kilitli Ekran galerisi, Kilitli Ekran için kişiselleştirilmiş önerilerin yanı sıra Apple tarafından hazırlanmış koleksiyonları sunuyor

- Kilitli Ekran'daki tarih ve saat görünümünü özelleştirmek için font ve renk seçenekleri

- Kilitli Ekran'daki araç takımları hava durumu, pil düzeyi, yaklaşan takvim etkinlikleri gibi bilgileri tek bir yerde gösterme

- Yeni bir efekt, fotoğraftaki nesneyi saatin önüne getirir (iPhone XS ve daha yenisi)

- Fotoğraf stilleri Kilitli Ekran'daki fotoğrafların renk filtresini, renk tonlarını ve font stilini birbirine uyumlu hale gelecek şekilde değiştirir

- Bildirimler, Kilitli Ekran'ın altında görünür ve genişletilmiş liste, grup ve sayı olarak görüntülenebilir

Odak

- Kilitli Ekran bağlantısı, Kilitli Ekran'ını bir odağa bağlar böylece ilgili Kilitli Ekran'a geçerek bir odak etkinleştirilebiliyor.

- Odak filtreleri; Takvim, Mail, Mesajlar, Safari ve üçüncü parti uygulamaları gibi uygulamalarda dikkat dağıtıcı içerikleri gizliyor.

- Sadeleştirilmiş ayarlama adımları, ayarlanılan Odak'la ilgili uygulamaları ve araç takımlarını içeren kişiselleştirilmiş Kilitli Ekran ve Ana ekran önerileri ile Odak'ı daha kolay ve hızlı kullanmaya başlamayı sağlıyor.

Mesajlar

- Bir mesajı gönderdikten sonra 15 dakika içinde düzenlenebiliyor ve alıcılar düzenlemelerin bir kaydını görebiliyor.

- Göndermeyi geri alma, mesajı gönderdikten sonra 2 dakika içinde geri almayı sağlıyor.

- Okunmadı olarak işaretleme bir yazışmanın anımsanmasını kolaylaştırıyor.

- Mesajlar'daki SharePlay özelliği ile arkadaşlarınızla mesajlaşırken aynı zamanda onlarla film izleme, müzik dinleme, oyun oynama gibi etkinlikleri yapmaya izin veriyor.

- Ortak çalışma, başkalarını Mesajlar aracılığıyla bir dosya üzerinde ortak çalışmaya davet etmenizi ve biri paylaşılan projede düzenleme yaptığında güncellemeleri almanızı sağlıyor.

DAHA DETAYLI BİLGİ ERİŞİMİ İÇİN TIKLAYINIZ