MEB gov tr Bursluluk Sınavı 2024 başvuru tarihleri! İOKBS 2024 Ortaokul bursluluk sınavı ne zaman?

2024 Ortaokul bursluluk sınavı tarihi, eğitim desteği almak isteyen öğrencilerin gündeminde yer alıyor. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (2024 İOKBS) başvuruları MEB gov tr üzerinden alınacak. Peki İOKBS 2024 Ortaokul bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavına kimler başvurabilir? İşte 2024 İOKBS MEB gov tr Bursluluk Sınavı 2024 başvuru tarihi

Ortaokul Bursluluk sınavı tarihi, eğitim desteği almak için sınava hazırlıklarını sürdüren öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Ortaokul ve ortaöğretim hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında eğitim gören öğrencilerin katılım sağladığı Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS 2024) uygulanacağı tarih belli oldu. Peki İOKBS 2024 Ortaokul bursluluk sınavı ne zaman? İşte MEB gov tr Bursluluk Sınavı 2024 başvuru tarihi

2024 ORTAOKUL BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınavı; resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılıyor.

Bursluluk Sınavı, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da başlayıp, tek oturum şeklinde düzenlenecek.

Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu.

Bu yıl Bursluluk Sınavı, yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden önce yapılacak.

2024 Bursluluk Sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

MEB GOV TR BURSLULUK SINAVI 2024 BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Geçtiğimiz yıl Eylül ayının 3'ünde gerçekleştirilen bursluluk sınavının başvuruları 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında alınmıştı.

2024 İOKBS Bursluluk Sınavı başvurularının ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz senelerin başvuru tarihleri göz önünde bulundurulduğunda 2024 Bursluluk sınavı başvurularının Ocak ayı sonu ve Şubat ayı başında alınacağı tahmin ediliyor.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak.

BURSLULUK SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2024 Mali Yılı için tespit edilen ücreti geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2022 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Aile gelirinin tespitinde velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2022 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belgeler esas alınacaktır.

Gelirin 2023 yılı için 12 ayı bulmaması halinde velinin ve çalışıyorsa eşinin son aylık gelirleri esas alınacaktır.

Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneğinin müdürlüğümüze iletilmesi gerekmektedir.

Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanının müdürlüğümüze iletilmesi gerekmektedir.

Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir.