İnternet çekmiyorsa dikkat! Bu eşyalar kablosuz ağı zayıflatıyor

Kablosuz ağ günümüzde neredeyse herkes tarafından kullanılıyor. Ayrıca kimi zaman internette bağlantı sorunu oluştuğu görülebiliyor. Öte yandan bu noktada modemi doğru konumlandırmak da oldukça önemli. Zira bazı eşyalar, kablosuz ağın zayıflamasına neden olabiliyor. Bu nedenle internet çekmiyorsa, söz konusu eşyalara dikkat edilmesi öneriliyor. Detaylar haberimizde…

Kablosuz ağ hemen herkes tarafından tercih ediliyor. Çünkü kablo derdini ortadan kaldırarak internete erişimi sağlayabiliyor. Öte yandan kimi zaman internetin gerektiğinden fazla zayıf olduğu görülebiliyor. Bu noktada modemin etrafındaki eşyalara göz gezdirilmesinde fayda bulunuyor. Zira bazı eşyalar, internetin çekmemesine neden olabiliyor.

KABLOSUZ AĞI ZAYIFLATABİLEN EŞYALAR

Modemin çevresinde bulunan bazı eşyalar, kablosuz ağın zayıflamasına sebep olabiliyor. Bu nedenle internet çekmediğinde, söz konusu eşyalara dikkat edilmesi öneriliyor. İşte kablosuz ağı zayıflatabilen eşyalardan birkaçı şu şekilde; ayna, kitaplık ve ahşap mobilyalar.

Ayna: Cam tabakasını aynaya dönüştüren kaplama, metalik olarak ön plana çıkıyor. Bu sebeple ayna, Wi-Fi sinyallerini yansıtabilir ve yönlenmesine neden olabilir. Bunun sonucunda ise kablosuz ağ zayıf ise, modemi aynanın yanından uzaklaştırmak faydalı olabilir.

Kitaplık ve Ahşap Mobilyalar: Bazı mobilya türleri, özellikle sinyal gücünü engelleyen malzemelerden üretilmişse, kablosuz ağı etkileyebilir. Örnek vermek gerekirse, dosya dolapları ya da kitap rafları gibi metal mobilyalar ve ahşap gibi yoğun malzemelerden ortaya çıkartılmış büyük mobilyalar, Wi-Fi sinyallerini emebilirler.

Öte yandan daha az mobilya, internetin çekim gücünün artacağı anlamına gelmez. Bazı mobilya türleri sinyal gücüne müdahale edebilse de etkileri diğer cihazlarla olan parazit ve mesafe ile karşılaştırıldığında minimum düzeyde olarak gözlemlenebilir.