MEB matematik öğretmenliği kaç kişi atanacak? İlköğretim matematik öğretmenliği atama sayısı kaç?

İlköğretim matematik öğretmenliği arama sayısı merak ediliyor. MEB branş dağılımı ve atama kontenjanları belli oldu. Millî Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atayacak. Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Peki, İlköğretim matematik öğretmenliği atama sayısı kaç? MEB matematik öğretmenliği kaç kişi atanacak?

Millî Eğitim Bakanlığınca, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımları da açıklandı. Branşı matematik olan adaylar "İlköğretim matematik öğretmenliği atama sayısı"nı araştırmaya başladı. Peki, ilköğretim matematik öğretmenliği atama sayısı kaç? MEB matematik öğretmenliği kaç kişi atanacak?

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ ATAMA SAYISI KAÇ?

İlköğretim Matematik Öğretmenliği için taban puan 50 olarak belirlenirken; 174 kişilik kontenjan ayrıldığı belirtildi. Buna göre 174 kişi ilköğretim matematik öğretmeni olarak atanacak.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968.

MEB BRANŞ DAĞILIMI VE KONTENJAN SAYISI İÇİN TIKLAYIN.

MEB branş dağılımı | 20 bin atama kontenjanları nasıl? İşte öğretmen atama taban puan ve kontenjan listesi