Diyanet hac kafile tarihleri belli oldu mu? İlk hac kafilesi ne zaman gidiyor?

Maddi durumu iyi olan her Müslüman için farz olan hac ibadeti Kurban Bayramı zamanından gerçekleşecek. Koronavirüs salgınından dolayı yerine getirilemeyen hac ibadeti heyecanla bekleniyor. İlk hac kafilesi ne zaman gidiyor? Diyanet hac kafile tarihleri belli oldu mu?

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, ilk hac kafilesinin gideceği tarihi duyurdu. Hac, maddi açıdan durumu iyi olan müminlerin yerine getirmesi gereken faz bir ibadettir. İlk hac kafilesi ne zaman gidiyor? Diyanet hac kafile tarihleri belli oldu mu?

İLK HAC KAFİLESİ NE ZAMAN GİDİYOR?

İlk hac kafilesi 25 Haziran'da, son hac kafilesinin ise 27 Haziran'da kutsal topraklara varacağı açıklandı. Uçuşlar Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart ve Berlin havaalanlarından gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen, hacdan dönüşlerin ise 16 Temmuz ile 18 Temmuz'da gerçekleşeceğini söyledi. Hac organizasyonu ile ilgili detaylı bilgilere www.hac-umre.eu internet sitesinden ulaşılabiliyor.

HACCIN FARZLARI NELERDİR?

Haccın farzları ihrama girmek, Arafat'a vakfe etmek ve Kabe'yi tavaf etmek olarak bilinir. Ayrıca hac ibadetinin asli olan bazı vacipler bulunur. Bunlar da şu şekilde sıralanabilir;

Say

Müzdelife vakfesi

Şeytan taşlama

Saçları tıraş etme ya da kısaltma

Veda tavafı

HAC NASIL YAPILIR?

Hac ibadeti için Mekke'ye varıldığında önce gusül yapılarak abdest alınır. Daha sonra haremi şerife gidilir. Ardından Kabe etrafında kudüm tavafı yapılır ve iki rekat tavaf namazı kılınır. Namaz kılındıktan sonra ise Safa ile Merve arasında usulüne uygun olarak say yapılır. Hacı adayı daha sonra ihramlı olarak Mekke'de kalır.