İl içi tayin (atama) sonuçları açıklandı mı? MEBBİS öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları sorgulama

İl içi tayin (atama) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Öğretmenlerin il içi tayini (isteğe bağlı) tayininde aranan koşulları sağlayan öğretmenler başvurularını mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu doldurarak yaptı. Peki, İl içi tayin (atama) sonuçları açıklandı mı? MEBBİS öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı?

MEBBİS öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme takvimine göre başvurular 13-17 Mayıs tarihlerinde alındı. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir. Peki, İl içi tayin sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEBBİS GİRİŞ

İL İÇİ TAYİN (ATAMA) SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

1. İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 17 Mayıs 2024 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

2. İl içi yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Atama sonuçları BUGÜN ilan edilecek. Sonuçlar açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

İL İÇİ ATAMA TAKVİMİ 2024

Başvuruların Alınması

Başlangıç: 13 Mayıs 2024

Bitiş : 17 Mayıs 2024 (Saat 16.00)

Atamaların Valiliklerce Gerçekleştirilmesi ve Sonuçların İlanı 22 Mayıs 2024

İnha Listelerinin İlgili Valiliklerce Sisteme Girilerek Atama Kararnamelerinin Oluşturulması 22-23 Mayıs 2024

Görevden Ayrılma İşlemleri 14 Haziran 2024 itibarıyla