İkinci Dünya Savaşı'nda annesine yazmıştı... Asker mektubu 76 yıl sonra adreste

1945'te savaşta yer alan ABD'li asker John Gonsalves'in annesine gönderdiği mektup, 76 yıl sonra teslim edildi. 2015'te ölen asker, mektupta yemeklerden şikayet edip ve annesine olan özlemini kaleme almış.

2. Dünya Savaşı'nda yer alan ABD'li asker John Gonsalves, 6 Aralık 1945'te, yani savaş resmen sonlandığında görev yaptığı Bad Orb kasabasından annesine mektup gönderdi. Fakat o dönem 22 yaşında olan askerin ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Woburn'da yaşayan annesine gönderdiği mektup, onlarca yıl sonra Pensilvanya'daki posta dağıtım merkezinde bulundu. Tam 76 yıl sonra, 9 Aralık 2021'de adrese ulaşan mektupta, "Sevgili anne, her şeyin yolunda olduğunu duymak beni sevindirdi. İyiyim fakat yemekler hayli kötü" ifadeleri yer alıyor. Asker, mektubunu "Sevgiler, öpüyorum. Umarım seni yakında göreceğim" diye sonlandırmış.

EŞİNE TESLİM EDİLDİ

Gonsalves 2015'te, annesi de 1976'da hayatını kaybetti. Fakat ABD Posta Servisi, mektubu, askerin eşi Angelina Gonsalves'a teslim etti. Yetkililer, 89 yaşındaki Angelina'ya zarfla birlikte "Bu mektubu ulaştırmak bizim için çok önemliydi" yazan bir not da gönderdi. Angelina, "76 yıl! Gözlerime inanamadım. Elyazısı ve her şey oradaydı. İnanılmazdı" dedi.