İki talebinden vazgeçti! İşte Rusya'nın barış şartları...

Rusya-Ukrayna savaşının 34. gününde barış görüşmeleri İstanbul'da yapılacak. Rusya, savaşı sonlandırmak için iki talebinden vazgeçti. İşte Rusya'nın barış şartları...

Financial Times gazetesi, Rusya'nın bugün İstanbul'da devam edecek Ukrayna ile müzakerelerde, ülkenin "Nazilerden arındırılması" talebinden vazgeçtiğini ve askeri bir ittifaka girmemesi halinde AB üyesi olabilmesine izin vermeye hazırlandığını yazdı.

Ukraynalı müzakerecileri taşıyan uçak geç saatlerde Atatürk Havalimanı'na indi.

Financial Times gazetesi, Rusya'nın bugün İstanbul'da devam edecek Ukrayna ile müzakerelerde, ülkenin "Nazilerden arındırılması" talebinden vazgeçtiğini ve askeri bir ittifaka girmemesi halinde AB üyesi olabilmesine izin vermeye hazırlandığını yazdı.

Gazete, görüşmeler hakkında bilgi sahibi dört kişiye dayandırdığı haberinde, Moskova ve Kiev'in çatışmaların durdurulmasını görüştüğünü ve olası bir anlaşmanın parçası olarak, Ukrayna'nın güvenlik garantileri ve potansiyel AB üyeliği karşılığında NATO üyesi olma isteğinden vazgeçmesinin gündemde olduğunu belirtti.

Anlaşma henüz sonuçlandırılmadığı için adının açıklanmasını istemeyen yetkililerin verdiği bilgilere göre, taslak ateşkes anlaşması metninde, Rusya'nın başta dile getirdiği üç ana ana talep olan "Nazilerden arındırılma" ve "Silahsızlanma" ve "Ukrayna'da Rusça için yasal koruma" yer almıyor.

Tarafların temsilcilerinin bugün İstanbul'da bugün dördüncü tur görüşmelere başlayacağını belirten gazete, Rusya'nın ödünlerinin, Ukrayna'nın beklenenden daha sıkı bir direniş göstermesi ve Rusya'nın operasyonel yetersizlikleri sonucu bir aydır süren işgalin genel anlamda durma noktasına gelmesi sonucu olduğunu vurguluyor.

'PERDELEME KAYGISI'

Ancak Ukrayna ve Batılı destekçilerinin Putin'in görüşmeleri yorgun güçlerini tazelemek ve yeni bir saldırı başlatmak için bir perdeleme olarak kullanmasından şüphe duyduğu vurgulanıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin partisinin parlamentodaki lideri ve Kiev'in müzakere ekibinin bir parçası olan David Arakhamia da, gazeteye yaptığı açıklamada tarafların güvenlik garantileri ve Ukrayna'nın olası AB üyeliği konusunda uzlaşmaya yakın olunduğunu belirtiyor, ancak büyük bir ilerleme ihtimali konusunda ihtiyatlı olunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Arakhamia "En başından beri tüm meseleler masada ama hala çözülemeyen noktalar var" diyor.

Rusya-Ukrayna savaşında 34. gün... Rusya birlikleri Belarus'a çekildi! Barış masası İstanbul'da kuruluyor

En somut adım atıldı! Namlular Ukrayna'ya çevrili...

Zelenski'den Rusya'ya yeşil ışık... 3 talebe olumlu yanıt verdi: Bu savaşı bir an önce bitirmek istiyorum

Batı'nın hedefinde Doğu Akdeniz gazı var: Dünya şu anda Türkiye ile konuşuyor

Türkiye'den dikkat çeken mesaj: Yeni bir güvenlik anlayışına ihtiyaç olacak