İç hesaplaşma başladı! İYİ Parti'de seçimin faturası kesiliyor

28 Mayıs seçimlerinde istediği sonucu alamayan İYİ Parti'de iç hesaplaşma başlıyor. Başarısızlığın faturası için kollar sıvandı. Parti içinde, mevcut durumdan rahatsız olan bir grubun Meral Akşener'e karşı toplanması bekleniyor.

14 Mayıs'ta yapılan seçimler ilk turda bitmemiş, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur yolu açılmıştı. İkinci turda da Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha mağlup ederek yeniden seçildi.

Başkan Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası başarısızlığın nedenini araştıran muhalefet karışmaya başladı.

CHP'de koltuk savaşı başladı: Kılıçdaroğlu çekilirse aday olacağım

Sabah'ta yer alan habere göre CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa sesleri yükselirken İyi Parti cephesinde de durum pek farklı değil.

İYİ PARTİ'DE İÇ HESAPLAŞMA BAŞLIYOR

28 Mayıs seçimlerinden de istediği sonucu alamayan İyi Parti'de de 'iç hesaplaşma' başladı. İyi Parti cephesinde Meral Akşener'e muhalif bazı isimler, partinin milletvekili seçimlerinde aldığı oyu yeterli bulmadı.

Hakan Bayrakçı'nın videosu yeniden gündem oldu: Lan kazananın nesini eleştireyim

Özellikle seçimlerin ardından yapılan 'Oyların korunması da bir başarı' değerlendirmesinin, parti içindeki Akşener muhalifleri tarafından epey tepki çektiği öğrenildi.

İÇERİDE İSYAN VAR! KAYBI SORGULUYORLAR

Seçim sonrası açıklamanın yanı sıra seçim öncesi alınan bazı kararların da partiye zarar verdiği ve oy kaybı yaşattığı görüşü hakim olmaya başladı.

Bi diğer görüş ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığının yanlış olduğu ve Akşener'in masaya dönmek yerine, "kendisinin bizzat cumhurbaşkanı adayı olarak seçmenin karşısına çıkmış olması halinde, Türk siyasetinde bugün bambaşka durumların konuşulabileceği, İyi Parti'nin, içine AK Parti seçmenini de alacak merkez sağ seçmeninin adresi olacağı" yorumları yapılıyor.

Bir darbe de "Baba-oğul gibiyiz" dediği İmamoğlu'ndan geldi: CHP Genel Başkanlığına göz kırptı

KAPSAYICI OLAMADI

Ayrıca adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini söyleyen Akşener'e muhalif İyi Partililer, 'partinin kurumsallaşamadığı ve Türk milliyetçilerini kapsayamadığı' konusunda da eleştiriler getiriyor.

CHP'de ortaklık karıştı! Kılıçdaroğlu'na üstü kapalı 'istifa et' çağrısı

Akşener'e muhalif isimlerin partinin başarısızlığına bir sebep olarak da, 'muhalefetin Anadolu halkını tanımadığını' işaret ediyor.

'Erdoğan kazanırsa heykelini dikerim' demişti... "Tanju Özcan'a buradan sesleniyoruz"

AKŞENER'E KARŞI TOPLANIYORLAR

Tüm bunların ardından ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın kulis haberine göre, Akşener'e muhalif ekibin bugün İstanbul'da bir toplantı yapacağı öğrenildi.

Ersan Şen canlı yayında çileden çıktı: Hala Kılıçdaroğlu güzellemesi yapıyorsun

24-25 Haziran'daki kurultayda da Akşener'in karşısına bir adayın çıkabileceği öngörülüyor.

Seçim sonrası tüm gözler CHP ve İYİ Parti'de! Kılıçdaroğlu'na istifalarını sundular

Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na dikkat çeken çağrı: İstifa etsen mi artık, ne dersin?