İbre tersine döner mi? Uzman isim altın için ''dikkat'' diyerek uyarı yaptı

Gram altın için son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Küçük ve orta ölçekli yatırımcılar, güncel altın haberlerini yakından takip ediyor. Konuyla ilgili 24 TV'de değerlendirmelerde bulunan Gedik Yatırım'dan Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, ''Altındaki yükseliş kalıcı mı?'' sorusunun yanıtını verdi. Karadağ, ''Orta ve uzun vadede altın için yukarı yönlü bir hareketlilik hakim. Bu nedenle gram altın yatırımcısı pozisyon korumaya devam edebilir diye düşünüyorum. Yeni alımlar için ise bence temkinli kalınmalı. Özellikle, yatırımcılar ons altını takip etmeli.'' ifadesinde bulundu. İşte güncel altın haberleri...

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, "Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlilik devam edecek mi? Altın alım satımı için doğru zaman mı? Güncel altın fiyatları nedir? Gram altın yükselir mi? Altındaki yükseliş kalıcı mı?" sorularına yanıt arıyor. Uzmanlar piyasalarda, orta ve uzun vadede altın için yukarı yönlü bir hareketliliğin hakim olduğunu belirterek, "Gram altın yatırımcısı pozisyon korumaya devam etmeli Yeni alımlar için temkinli kalınmalı. Özellikle, yatırımcılar ons altını takip etmeli." uyarısında bulundu. İşte detaylar...

24 TV'ye önemli açıklamalarda bulunan Yatırım Danışmanı Eda Karadağ şunları ifade etti:

"GÜVENLİ LİMANLARA KAÇIŞ HIZLANDI"

Altın fiyatlarında son günlerde biraz daha yukarı yönlü hareketlilik izledik. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi geçen hafta gerçekleştirilen Fed toplantısıydı. Çünkü Fed Başkanı, bir noktadan sonra faiz artışını yavaşlatabileceklerini söyledi. Bu nedenle dolar negatif altın ise pozitif fiyatlandı. Sonrasında da bu hafta Amerika ve Tayvan arasındaki gelişmeler eklendi. Dolayısıyla piyasalarda oluşan risk, güvenli limanlara doğru kaçışı hızlandırdı. Altın hem Fed'i hem de jeopolitik riski arkasına alarak 1750 doların üzerinde hafta başından beri hareketini koruyor.

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ KALICI MI?

Kısa vadede hala bir yükseliş potansiyeli var. Ancak net bir şekilde 1800 doların üzerinde bir kırılım görülmedikçe teknik anlamda ben bu yükselişin geçici görülmesinden yanayım. Çünkü bir tarafta resesyonu konuşuyoruz, bir tarafta Fed'in artırma durumu devam ediyor. Enflasyon yükseliyor, jeopolitik riskler gözle görülür şekilde ortada. Dolayısıyla bu yanda altının da kafası karışıyor. Bir tarafta da güçlenmeye çalışan bir dolar var. Kısacası ben bu hareketin geçici bir yükseliş olarak görülmesi taraftarıyım.

Geri çekilmelerde de 1720 dolar bence önemli bir nokta. En azından olası satışmalar bu noktaya kadar karşılanırsa anlaşılan altında da kararız seyirlerin devam etmesini düşünürüz.

GRAM ALTIN SON DAKİKA

Gram altında da şimdi 1027 liraları konuşuyoruz. Ons altın ve dolardaki yukarı yönlü hareketlilik gram altının da 1000 lira üzerindeki seyrini korumasını destekledi. Vadeli piyasaya bakıldığında ağustos vadeli fiyat 1060'larda, ekim vadeli piyasalar da 1060'lardan geçiyor. Dolayısıyla orta ve uzun vadede altın için yukarı yönlü bir hareketlilik hakim. Bu nedenle gram altın yatırımcısı pozisyon korumaya devam edebilir diye düşünüyorum. Yeni alımlar için ise bence temkinli kalınmalı. Özellikle, yatırımcılar ons altını takip etmeli.

8 AĞUSTOS GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın 1026 lira,

Çeyrek altın 1696 lira,

Yarım altın 3393 lira,

Cumhuriyet altını 6763 liradan işlem görüyor.