İbre tersine dönecek mi? Altın için kritik gün: Gram altın yükselişe geçti...

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 24 Mart Perşembe güncel altın fiyatları nedir? sorularına yanıt arayan yatırımcılar son dakika güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in ''ruble'' açıklamasının ardından yükselişe geçen altın fiyatları yukarı yönde bir hareketlilik gösteriyor. Uzmanlar ise, bugün ABD Başkanı Biden'ın Avrupa'da katılacağı toplantılardan gelecek haber akışının emtia fiyatlarını etkileyebileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Altın fiyatları haftanın dördüncü gününde yeniden yükselişe geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz." açıklamasının ardından yükselişe geçen ons altın, günü yüzde 1,2 artışla 1.943,9 dolardan tamamladı. Gram altın ise son dakika itibarı ile 932 lira seviyelerinden işlem görüyor. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 24 Mart Perşembe güncel altın fiyatları nedir? Altın fiyatları için kritik gün bugün. İşte haberimizin detayları...

SON DAKİKA GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın, 932 lira seviyelerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın ise bugün bin 482 liradan geri alınırken bin 542 liradan da satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

6 bin lira seviyesinde dengelenme aşamasında olan cumhuriyet altını ise bugün 6 bin 077 liradan geri alınırken 6 bin 274 liradan da satışa sunuluyor.

Altının yeni haftayı hangi seviyede kapatacağı ise Cuma günü ortaya çıkacak.

ONS ALTIN NE KADAR?

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda 1.943 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, bugün ABD Başkanı Biden'ın Avrupa'da katılacağı toplantılardan gelecek haber akışının emtia fiyatlarını etkileyebileceğini ifade etti.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri sözle yönlendirmelerinde 50 baz puanlık faiz artışını desteklemeye devam ediyor. Dün açıklamalarda bulunan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in enflasyonu kontrol altına alması için daha agresif faiz artırımları yapması gerektiğini kaydetti.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının özeti ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yatırımcılarla gerçekleştireceği toplantıdan gelecek haberlerin takip edileceğini ifade eden analistler, yurt dışı veri gündeminde ise dünya genelinde satın alma Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve dayanıklı mal siparişlerinin öne çıktığını söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.