Sabah
Ramazan ayında oruç tutanlar İbrahim Saraçoğlu'nun doğru beslenme ve sağlık hakkındaki uyarılarını merak ediyor. Ramazan'da ölçülü beslenmenin önemine dikkat çeken ünlü isim, sahurda tüketilen besinler konusunda diyabet ve kalp hastalarını uyardı. "Ramazan'dan çıktıktan sonra veya Ramazan'ın son haftasına baktığımızda kalp krizi geçirenler, stent takılanlar, hastaneye koşuşturanları görürsünüz. Metabolizma hastalıkları hep Ramazan'dan sonra ortaya çıkıyor. Şeker, diyabet... Yok 'kolesterolüm yükseldi, insülin direncim gelişmiş' şeklinde metabolizma hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyoruz." diyen İbrahim Saraçoğlu'nun dikkat çeken o açıklamaları karşınızda...
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sahurda tüketecekleri besinler konusunda vatandaşları uyaran açıklamalarda bulundu. İbrahim Saraçoğlu'nun Ramazan ayı boyunca dikkate alınması gereken açıklamalarına gelin birlikte göz atalım....
Sabah'ta yer alan habere göre, Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Ramazan ayı boyunca dikkate alınacak önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan ayı boyunca tüketilen yiyeceklerin sonrasında çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Saraçoğlu, doğru beslenme ile ilgili çeşitli önerilerde de bulundu. İşte Saraçoğlu'nun dikkat çekici o açıklamaları...
İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN DİKKAT ÇEKİCİ O AÇIKLAMALARI...
AŞIRI YAĞLI GIDALARDAN UZAK DURUN
Ramazan ayında yağlı ve tatlı yiyeceklerin aşırı şekilde tüketildiğinden bahseden Saraçoğlu, bu durumun sonrasında metabolizma hastalıklarına yol açtığını sözlerine ekledi. Ramazan ayı sonrası bu tarz hastalıkların sık görülmesi karşısında vatandaşları uyaran Saraçoğlu özellikle sahurda bu tarz ürünlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
ORUCU ZEYTİN, İNCİR YA DA HURMA İLE AÇIN
Sahur menüsü ile ilgili de açıklamalarda bulunan İbrahim Saraçoğlu orucun zeytin, hurma ya da incir ile açılması gerektiğini savundu. Sonrasında çorba ile devam edilebileceğini ve sebzeli ürünlerin sahur için uygun olduğundan İbrahim Saraçoğlu'nun önerilerine kulak verebilirsiniz.
ZENGİN SOFRALARDAN KAÇININ
İnsanların iftarda çok zengin sofralardan kaçınması gerektiğini, bunun büyük bir israf olduğunu savunan Saraçoğlu, ölçülü beslenmenin de öneminden bahsetti. Saraçoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti:
"Son yıllarda Ramazan'da insanlar aşırı derecede tatlı tüketiyorlar, aşırı derecede yağlı gıdalar tüketiyorlar. Ramazan'dan çıktıktan sonra veya Ramazan'ın son haftasına baktığımızda kalp krizi geçirenler, stent takılanlar, hastaneye koşuşturanları görürsünüz. Metabolizma hastalıkları hep ramazandan sonra ortaya çıkıyor. Şeker, diyabet... Yok 'kolesterolüm yükseldi, insülin direncim gelişmiş' şeklinde metabolizma hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Onun için Ramazan'da ölçülü beslenmeye dikkat etmeliyiz."
TUZ TÜKETİMİNE DİKKAT
Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu sahurda pilav yerine patates tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini önerirken tuz tüketimi konusunda da uyarılarda bulundu. Brokoli ve karnabahar tüketimini öneren Saraçoğlu, mercimek ve ıspanak gibi yemeklerde fazla yağ tüketilmemesi gerektiğini, çayın ise belirli miktarda tüketilmesi gerektiği uyarılarında bulundu.