İbn-i Sina'nın reçetesinden günümüze gelen en etkili besin! Tek seferde iki hastalığı bitiriyor

İbn-i Sina'nın reçetesinde yer alan en etkili besini sizler için araştırdık. Tek seferde vücuttaki iki hastalığı aynı anda bitiriyor. Bağışıklığı virüslere karşı güçlendiriyor. İşte İbn-i Sina'nın reçetesinden günümüze gelen en etkili besin...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Tıp kitabında bir çok besinin faydaları hakkında açıklama yapan İbn-i Sina, şiddetle tavsiye ettiği nadir besinler var. İbn-i Sina aynı zamanda uzun süre tok tutan vücudu virüslere karşı koruyan bu besini Osmanlı Saray'larına girmesini sağlamıştır. Kuruyemişler arasında en faydalısı olan o besin Anadolu mutfaklarında çok çeşitli yöntemlerle tüketilir.

İBN-İ SİNA'NIN REÇETESİNDEN GÜNÜMÜZE GELEN EN ETKİLİ BESİN!

Günde tüketilen bir avuç kavrulmuş leblebi, vücudu hastalıklara karşı zırh gibi koruyor.

İçerdiği lif sayesinde uzun tok tutar.

Yapılan araştırmalarda kanserli hücreleri empose ettiği keşfedilmiştir.

Kan şekerini dengeleyerek kötü kolesterolü düşürür.

Kalp ve damar hastalıklarının riskini ortadan kaldırır.

KAVRULMUŞ LEBLEBİNİN FAYDALARI

Yüksek oranda B vitamini barındırır. B vitamini kompleksi vücuttaki hasarlı hücreleri hızla onarmayı destekler. Bu da en fazla organların işine yarar. Gün içinde besin atıklarından ve sağlıklı içeceklerden kaynaklı hasara uğrayan organların işlevselliğini artırmak için İbni-i Sina günde bir avuç kavrulmuş leblebi tavsiye eder.

Kilo almak aslında çok yemek yemekten geçer. Bunun önüne geçmek için hem kan şekerinin dengede olması lazım hem de tokluk hissinin yüksek olması gerekiyor. Kavrulmuş leblebi bir taşla adeta iki kuş vuruyor. Kandaki şekeri dengeleyerek mide ve bağırsaklarda gerekli lifi sağlar. Beyne tokluk hissi sinyalini gönderir.

Yemeklerden sonra özellikle de uyanınca yaşanan mide yanması ya da şişkinlik gibi sağlık sorunlarını sıfıra indirerek gaz sıkışmasının da önüne geçer. Reflü ve ülserin ağrılarını hafifleten güçlü bir doğal ilaç olarak İbn-i Sina tarafından kabul edilir.

Kavrulmuş leblebinin faydaları arasında yok yok. Kalsiyum bakımından zengin olduğundan adeta kas ve kemiklerin demir gibi sağlam olmasını sağlar. Diş minesini güçlendirerek diş kaybını azaltır. Düzenli tüketildiğinde özellikle çocuklarda ve hamilelerde oldukça etkili bir besindir.

İbni-i Sina kavrulmuş leblebinin böbrek taşı düşürme ya da böbreklerin daha fonksiyonel çalışması için önerir.

Kavrulmuş leblebi anne sütünü artırarak anne sütüne karışan virüs ve bakterileri yok eder.

İbn-i Sina binlerce yıl önce uyarmıştı! O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın