İbn-i Şerif binlerce yıl önce şifasını yazdı! Dalgınlık ve unutkanlık için en etkili çözüm...

15. yüzyılda yaşamış Osmanlı Devleti'nin önemli hekimlerinden İbn-i Şerif'in kaleme aldığı Yâdigâr adlı tıp kitabında hastalıklara karşı önerdiği doğal tedavi yöntemleri besinler ve bitkilerle sağlık arayanlar tarafından araştırılıyor. Ünlü Osmanlı hekiminin önerdiği dalgınlık ve unutkanlık için binlerce yıl önceki reçetesi, şifalı besinler ve bitkilerle sağlık arayanlar tarafından merak ediliyor. İşte İbn-i Şerif'in binlerce yıl önce önerdiği unutkanlık ve dalgınlık için en etkili doğal tedavi yöntemleri...

Fikriyat

Unutkanlık ve dalgınlık sorunu yaşayanlar, ünlü Osmanlı hekimi İbn-i Şerif'in hastalıklara karşı vermiş olduğu tedavi yöntemlerini araştırıyor. 15. yüzyılda Osmanlı Devleti'nde yaşamış dönemin önemli hekimlerinden olan ve ölümüne kadar tıp ile ilgilenerek bir çok eser kaleme almış İbni-i Şerif'in Yadigar adlı eserinde yer alan hastalıklar ve tedavi yöntemleri doğal yöntemlerle şifa arayanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Unutkanlık ve dalgınlık sorunu çekenlerin de başvurduğu ünlü alimin merak edilen sağlık reçetesi haberimizde...

Fikriyat'ta yer alan habere göre, Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde yaşamış İbn-i Şerif'in hastalıklara karşı sunduğu tedavi yöntemleriyle bir çok insanın derdine derman olduğu biliniyor. Gençliğinden itibaren tıpla ilgilenen ünlü hekimin dalgınlık ve unutkanlık için verdiği formüller doğal yoldan şifa arayanlar tarafından araştırılıyor.

İşte, ünlü Osmanlı hekimi İbn-i Şerif'in Yadigar adlı eserinde binlerce yıl önce şifasını yazdığı dalgınlık, unutkanlık için en etkili doğal tedavi yöntemleri...

İBN-İ ŞERİF'İN DALGINLIK VE UNUTKANLIK TEDAVİSİ

İlaç olarak önce hukne (şırınga) yapılır ve eyaric-i faykara ile şahm-ı hanzal verilir. Daha sonra gargara yaptırılır.

Akırkarha bitkisi ve mevizec ve hardal ve kebere kökü (döğülmüş ve elenmiş olmalı) balla karıştırılır, abkameyle ezilerek gargara yapılır. Abkame bulunmazsa sirke ile ezilir.

Hastaya ayrıca her sabah iki dirhem macun-ı lübban verilir.

Macun-ı lübban: Günlük ve eğir topalak ve dar-ı fülfül (uzun biber otu) ve zencebil her birinden eşit miktar alınıp dövülüp elenir. Sonra üç misli kefi alınmış balla karıştırılır ve arpa içinde kırk gün bekletilir. Kullanımı iki dirhemdir.

Gıda olarak piliç kalyesi ve ceviz yağıyla hazırlanan nohud-ab yemeği faydalıdır.

Fâtih, II. Bayezid, Yavuz, Kanûnî! Osmanlı padişah hekimi Ahi Çelebi önerdi: Böbrek taşlarını parçalıyor

Arapların Galeni Ebu Bekir Er Razi yüzlerce yıl önce şifasını yazdı! Diş ağrısını kesen en etkili yöntemler

Ünlü botanikçi İbnül Baytar yüzlerce yıl önce önerdi! Şifa kaynağı bu besin ağrıyı, öksürüğü, kurdu yok ediyor

Arapların Galeni Ebu Bekir Er Razi'nin önerisi! Baş ağrısını doğal yöntemlerle bıçak gibi kesiyor