Osmanlı'nın önemli hekimlerinden İbn-i Şerif'in Yâdigâr adlı tıp kitabında yer alan şifalı besinler ve bitkiler hastalıklarına doğal yoldan çözüm arayanlar tarafından merak ediliyor. 15. yüzyılda yaşamış ünlü Osmanlı hekiminin kitabında önerdiği besinler ve bitkilerle hazırladığı mucizevi formüller, diş ağrısı ve diş eti hastalıklarına şifa oluyor. İşte, Osmanlı hekimi İbn-i Şerif'in diş ağrısı ve diş eti hastalıkları tedavisi için binlerce yıl önce tavsiye ettiği doğal yöntemler...
Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde yaşayan hekim İbn-i Şerif, mideden diş ağrısına kadar doğal ürünlerle birçok insanın derdine derman olmuş bir alim. Gençliğinden yaşlılığına kadar tıpla ilgilenmiş ve birçok insana şifa olmuş İbn-i Şerif'in diş ağrısı ve diş eti hastalığına karşı önerdiği tedavi yöntemlerini sizler için derledik.
İşte İbn-i Şerif'in diş ağrısı ve diş eti hastalıkları tedavisi için binlerce yıl önce tavsiye ettiği doğal yöntemleri...
DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?
Sarımsak dövülüp dişin üzerine tutulursa da faydalıdır.
Hardalı dövüp dişe tutmakta çok faydalıdır.
Katran kireç ile karıştırılıp dişe tutulması da iyidir
Kâfûr da faydalıdır.
Defne yemişini dövüp sürmek de iyi gelir.
Harâretten olan diş ağrısına karlı ve buzlu su ağızda tutunca ağrı azalır.
SOĞUKTAN AĞRIYAN DİŞ NASIL GEÇER?
Soğuktan olan diş ağrısına ise tuz ile kepeği tavada kavurup bir bez içine koyup, dışarıdan dişin üzerine tutmak veya daruyu kızdırıp yine bir bez torbacık ile tutmak çok faydalıdır. Arapça bu işleme tekmîd derler. Ayrıca ısırgan dikeni yaprağını dövüp kaynatıp yakı yapmak da gayet yararlıdır.
DİŞ ETİ HASTALIKLARI
Bu hastalığa ilaç olarak önce sinirlice ot yaprağı dövülür, suyu alınır diş dipleri sinirli yaprak suyuyla yıkanır.
Sonra ünnap yaprağı kurutulup ve yumuşak dövülüp elenir ve balla karıştırılıp o hurenin üzerine sürülür. İki üç kez uygulamakla düzelir inşallah. Gayet mücerreptir.
Kalye yumuşak dövülür, balla karıştırılarak eti çekilmiş diş diplerine sürülür, temizler ve diş etlerini yeniden yerine getirir.