Hollywood yıldızı sette bir kişiyi öldürmüştü: Yeni kanıtlarla cezaevine girebilir

Hollywood yıldızı Alec Baldwin, Rust filminin setinde iki set çalışanını yanlışlıkla vurmuş birinin ölümüne sebep olmuştu. Kendisine verilen silahta mermi olduğunu bilmediğini söyleyen oyuncunun ceza alma ihtimali belirdi.

Aksam.com.tr

Alec Baldwin, Rust filminin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in öldüğü kazada tetiği çektiği için tekrar suçlanabilir çünkü tetiği çektiğini belirleyen yeni bir silah analiz sonucu yayınlandı. Bu sonuç, oyuncunun inkar ettiği durum ile çelişiyor

Aksam.com.tr'nin New York Post'tan çevirdiği habere göre, Salı günü, Arizona ve New Mexico merkezli balistik ve adli test uzmanları, sette kullanılan Colt .45 kalibreli tabancayı ve bir harcanmış kartuş üzerinde bıraktığı izleri inceleyen bir rapor yayınladı.

Analiz, tetiğin ya çekilmiş ya da baskı yapılmış olması gerektiğini ortaya koydu.

Analizde şu ifadeler geçiyor:

"Her ne kadar Alec Baldwin tetiği çektiğini defalarca kez inkar etse de, burada bildirilen testler, bulgular ve gözlemler göz önüne alındığında, delil tabancasının tamamen geriye çekilmiş veya öne çekilmiş çekici serbest bırakacak kadar tetiğin çekilmiş veya yeterince baskı yapılmış olması gerektiği sonucuna varılmıştır," Arizona'daki Adli Bilim Hizmetleri'nin Lucien Haag tarafından yönetilen raporunda belirtildi.

Uzmanlar durumu "Bu ölümcül olay, tetiğin el ile tamamen geriye çekilmiş ve tetiği serbest bırakan pozisyona getirildikten sonra, tetiğin geriye çekilmesi veya aşağıya baskı yapılması sonucu meydana gelmiştir," diye açıkladı.

Bu analiz Baldwin'in iddialarıyla çelişiyor çünkü ünlü oyuncu olayın gerçekleştiği gün tetiği çekmediğini ve silahın ateş aldığını, bu ateş sonucunda da görüntü yönetmeninin ölümcül bir şekilde vurulduğu konusunda ısrarcı.

Özel savcılar, Nisan ayında, silahın çekim öncesinde değiştirilmiş olabileceği ve işlevsiz hale gelebileceği bilgilerini gerekçe göstererek, Baldwin'a karşı kasıtsız adam öldürme suçlamasını işleme almadan düşürmüştü.