Hobi olarak başladı! 500 kilo üretip, kilosunu 400 TL'den satıyor!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki emekli Metin Koç, hobi olarak başladığı arıcılıkta kovan sayısını 25'e çıkararak, kilosu 400 TL'den 500 kilo bal üretmeye başladı.

AA

Vezirköprü'nün Ağcaalan Mahallesi'nde ikamet eden Koç, bal üretim sürecine geçiş yaptığını belirterek, "Emekli olmadan önce hayalimde olan ve hobi olarak başladığım arıcılığı isteyerek ve severek yapıyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu kurslara katılarak arının bakımı, kaliteli bal üretimi, pazarlaması gibi pek çok alanda bilgi sahibi oldum. Aldığımız eğitim sayesinde arıcılığı ve bal üretimini daha bilinçli yaptım ve bu kovan sayımızın artmasına büyük katkı sağladı." dedi.

Bal kalitesini artırmak amacıyla, arı çiftliğinin önündeki 2 dönümlük alana lavanta diktiğini ifade eden Koç, "Arıları yaylalara götürmek yerine ormanlarda bulunan bitkileri ve çiçeklerin ekimini ve dikimini arı çiftliğimizin önüne yaptık. Mevcut kapasitemizle 500 kilo bal üretiyorum. Balın kilosunu 400 TL'den satıyorum. Hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyorum. Üretmek beni çok mutlu ediyor. Hedefim kovan sayısını ve bal üretimini artırmak" şeklinde konuştu.