Hıdırellez'de ne zaman ve nasıl dilek dilenir, gül ağacına ne zaman gömülür? HIDIRELLEZ GÜL AĞACI DİLEK DUASI NEDİR?

Baharın gelişinin kutlandığı Hıdırellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da her sene büyük bir coşku ile kutlanıyor. Her sene 5 Mayıs'ta başlayan bahar bayramı 6 Mayıs akşamı sona eriyor. Dileğini bir kağıda yazan ya da çizen kimseler ilk olarak bu dileklerinin olduğu kağıdı gül ağacına gömüyor. Peki, Hıdırellez gül ağacı dilek duası nedir? Hıdırellezde gül ağacının altına dilek nasıl tutulur, ne zaman gömülür?

Hıdırellez zamanının gelmesi ile birlikte hıdırellez gül ağacı dilek duasının ne olduğu ve nasıl dilek dilendiği merak konusu oldu. Hıdırellez her sene 5 Mayıs'ta kutlanıyor. Hıdırellez ritüellerinin başında gül ağacına dilek gömme ritüeli yer alıyor. Peki, Hıdırellez gül ağacı dilek duası nasıl? Hıdırellez'de ne zaman ve nasıl dilek dilenir, gül ağacına ne zaman gömülür?

HIDIRELLEZ GÜL AĞACI DİLEK DUASI NEDİR?

Hıdırellez'in en meşhur geleneklerinden biri olan dilek ritüelinde; Dilekler yazılarak gül ağacının altına gömülür ya da gül ağacının üzerine asılır. Bir sonraki gün sabahında çeşitli dilek, niyet yazılan kağıtlar, açık olarak ve yavaşça suya bırakılır

Kâğıtlar yazıları üste gelecek şekilde suya düşerse dileklerin kabul olacağına inanılır.

HIDIRELLEZ DUASI NEDİR?

Hıdırellez dileklerini gül ağacının dalına bağlarken bu duayı okumanız gerekiyor;

-"Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yetiş imdadıma Ya HIZIR YA İLYAS"

HIDIRELLEZ NEDİR?

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir.

Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.