Seçiminizi yapın! Herkesin katılabileceği Oxford yılın kelimesi oylaması 2022 başladı!

Her yıl Oxford İngilizce Sözlüğü tarafından belirlenen yılın kelimesi oylaması bu yıl halka açık olarak gerçekleştirilecek. Oylamada 3 seçenek arasından en dikkat çekici ve 2022 yılını temsil eden kelime belirlenecek. Metaverse, #IStandWith ve Goblin Mode kelimeleri seçenekler arasında yer alıyor. İşte Oxford yılın kelimesini oylaması detayları...

Oxford İngilizce Sözlüğü 2022 yılının kelimesini belirlemek üzere yeni bir oylama başlattı. Her yıl düzenli olarak yılın kelimesini seçen Oxford bu yıl oylamayı halka açık olarak yapmayı tercih ediyor. Oylamada seçenekler arasındaki kelimeler ise Metaverse, #IStandWith ve Goblin Mode olarak açıklandı.

OXFORD YILIN KELİMESİNİ OYLAMASI 2022 BAŞLADI

Oxford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Word Of The Year 2021" kelime oylamasında üç kelime ön plana çıkıyor. 2 Aralık'a kadar devam edecek oylamanın sonuçları 5 Aralık'ta açıklanacak. 2021 yılında "Vax" yani aşı kelimesi yılın kelimesi olarak seçilmişti.

OYLAMADAKİ KELİMELER VE ANLAMLARI

Metaverse

Metaverse veya Türkçe tabiriyle sanal evren, geleneksel kişisel bilgisayarların yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyen, İnternet'in varsayımsal bir yinelemesidir.

#IStandWith

Kullanıcılara oylamada sunulan kelimelerden bir tanesi de Twitter'da sıkça kullanılan "#IStandWith" oldu. Stand with İngilizcede yanındayım anlamına geliyor Rusya–Ukrayna Savaşı'ndan Johnny Depp ve Amber Heard'ün davasına kadar birçok farklı konu üzerinde açılan başlıklarda kullanılan kelime, 2022'de epey sık görüldü.

Goblin Mode

Goblin Mode, bir kişinin ne olursa olsun istediğini yapması anlamına geliyor. Goblin modu aynı zamanda, toplumsal beklentileri reddetmek ve benlik imajına bakılmaksızın dağınık, hedonist bir şekilde yaşamak için bir neolojizmdir. Terimin kullanımları farklı tanımlarla 2009'a kadar uzanmasına rağmen, terim 2022'de Twitter kullanıcısı Juniper'ın Julia Fox ile yaptığı bir röportajın manşetini içeren ve o zamanki erkek arkadaşı Kanye West'in ondan hoşlanmadığını iddia ettiği bir tweet nedeniyle viral oldu.

OXFORD YILIN KELİMESİ OYLAMASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN