Her gün kaza ya da arıza haberiyle gündemde! İETT dehşeti hız kesmiyor

Yine İETT dehşeti. Her gün kaza ya da arıza haberiyle gündeme gelen İETT otobüslerinden biri bu kez durağa daldı. Duraktaki 2 kişiyle araçtaki 1 yolcu yaralandı. Otobüsün altında kalan kadın için ekipler seferber oldu.

AA-DHA-İHA

İstanbul'da neredeyse her gün yaşanan İETT otobüsü kazalarına bir yenisi daha eklendi. 55 numaralı Gaziosmanpaşa-Şişli seferini yapan İETT otobüsü, dün sabah Eyüpsultan'daki Hz. Halid Bulvarı'nda kontrolden çıktı. Savrulan otobüs, Tahta Minare durağına daldı. Duraktaki Selin G. ve Hakan B. ile araçtaki bir yolcu yaralandı. Otobüs ise kaldırımda askıda kaldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kaza bölgesinde inceleme yapan Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, "İki yaralımızın hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kaza nedeni araştırılıyor. Sevindirici tarafı, can kaybı olmaması" dedi.

Otobüsün altında ayağı sıkışan kadın itfaiye ekiplerince kurtarılmıştı.

'HIZLA GELDİ DURAĞA DALDI

Görgü tanığı Erkan Atıcı da kaza anını şöyle anlattı: "Dükkandayken bir ses duyduk, kapıya çıktık. Otobüsün hızlı geldiğini söylediler. Yaralı kadının ayağı sıkıntılı bir durumdaydı."

1 OCAK

Sultangazi'de park halindeyken freni boşalan İETT otobüsü, yoldan çıkarak kaldırımın üstünde asılı kaldı. Şans eseri yoldan geçen araç ve insanların üzerine düşmedi.

3 OCAK

Beyoğlu'nda refüjden yolun karşısına geçmeye çalışan Emel Koç Lokmacı'ya İETT otobüsü çarptı. Ağır yaralı genç kadın yaşam savaşı veriyor.

4 OCAK

Merter'de seyir halindeki İETT otobüsü alev aldı. Yolcuların kendilerini hızla araçtan atması üzerine faciadan dönüldü.

5 OCAK

Eyüpsultan'da arızalanan İETT otobüsü, yolun ortasında kaldı. Arızanın mesai çıkış saatine denk gelmesiyle cadde üzerinde trafik yoğunluğu oluştu. Yolda kalan vatandaşlar isyan etti.

ARAÇLARA BAKIM YAPILMIYOR MU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma bakım, tadilat ve tamirat ihalesini 1.2 milyar TL'ye CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete verdiği ortaya çıkmıştı. Araçlara zamanında bakım yapılmaması nedeniyle araçların yolda kalması ve kazaların yaşanması tepki çekmişti.