Hengel nasıl yapılır, malzemeleri neler? Hengel nerenin yemeği, hangi yöreye ait?

MasterChef All Star'da bu akşam eleme potasına gidecek 7. yarışmacı belli olacak. Yarışmacılar bu akşam en lezzetli hengel mantısı yapmak için ter dökecek. İzleyiciler ''Hengel nasıl yapılır, malzemeleri neler? Hengel nerenin yemeği, hangi yöreye ait?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

Hengel yapılışı MasterChef All Star izleyicileri tarafından merakla araştırılıyor. Bu akşam eleme potasına gidecek 7. yarışmacıyı belirlemek üzere oynanacak oyunda hengel yemeği yapılacak. Peki, Hengel nasıl yapılır, malzemeleri neler? Hengel nerenin yemeği, hangi yöreye ait?

HENGEL NERENİN YEMEĞİ?

Hengel, hangel veya hingel, Kafkasya'da ortaya çıkmış içsiz-içli bir tür mantıdır. Türkiye'de Artvin ve çevresinde, Ardahan, Çorum, Sivas, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars'ta yapılır. Dağıstan başta olmak üzere Kafkasya'nın hemen her yerinde benzer ad ile bilinir.

HENGEL (KARS USULÜ) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru İçin;

2 kase un

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az su

Tuz

2 litre su (haşlamak için)

Sosu İçin;

2 büyük kase sarımsaklı yoğurt

Yarım paket margarin

1 adet kuru soğan

KARS USÜLÜ HENGEL TARİFİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak hamur malzemelerini karıştırarak, kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edelir.

2 litre su kaynatılır.

Soğanlar küp küp doğranır ve margarinle beraber kavrulur.

Dinlenen hamur, oklavayla incecik açılır.

Yeterli büyüklüğe ulaştıktan sonra, hamuru oklavayla sarıp, üstünden uzunlamasına kesip oklava çıkarılır.

Uzun şeritler halinde olan hamuru, kare kare keselim ve kaynayan suyun içinde haşlanır.

Kaynamaya başladıktan sonra, altı kapatılıp süzülür.

Servis tepsisine dökülüp, soğutulur.

Soğuduktan sonra, üstüne bolca sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve en üstüne hazırlanan soğan gezdirilir.