Hengel yapılışı MasterChef All Star izleyicileri tarafından merakla araştırılıyor. Bu akşam eleme potasına gidecek 7. yarışmacıyı belirlemek üzere oynanacak oyunda hengel yemeği yapılacak. Peki, Hengel nasıl yapılır, malzemeleri neler? Hengel nerenin yemeği, hangi yöreye ait?
Hengel, hangel veya hingel, Kafkasya'da ortaya çıkmış içsiz-içli bir tür mantıdır. Türkiye'de Artvin ve çevresinde, Ardahan, Çorum, Sivas, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars'ta yapılır. Dağıstan başta olmak üzere Kafkasya'nın hemen her yerinde benzer ad ile bilinir.
Hamuru İçin;
2 kase un
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az su
Tuz
2 litre su (haşlamak için)
Sosu İçin;
2 büyük kase sarımsaklı yoğurt
Yarım paket margarin
1 adet kuru soğan
İlk olarak hamur malzemelerini karıştırarak, kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edelir.
2 litre su kaynatılır.
Soğanlar küp küp doğranır ve margarinle beraber kavrulur.
Dinlenen hamur, oklavayla incecik açılır.
Yeterli büyüklüğe ulaştıktan sonra, hamuru oklavayla sarıp, üstünden uzunlamasına kesip oklava çıkarılır.
Uzun şeritler halinde olan hamuru, kare kare keselim ve kaynayan suyun içinde haşlanır.
Kaynamaya başladıktan sonra, altı kapatılıp süzülür.
Servis tepsisine dökülüp, soğutulur.
Soğuduktan sonra, üstüne bolca sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve en üstüne hazırlanan soğan gezdirilir.