Hem yazılımcı hem piyanist olacak! Genç kuryenin hayatını Mozart değiştirdi

Türk Marşı ile hayatı değişti... Piyanoda çaldığı Mozart bestesiyle gündem olan kurye Can İncir'e patronu müzik eğitimi sözü verdi. Yazılım ekibine alınan genç, ilk orgunu 100 TL'ye aldığını söyledi.

YELİZ COŞKUN

Kurye olarak bir aldır Getir'de çalışan 19 yaşındaki Muharrem Can İncir'in, sipariş teslim ettikten sonra mağazada gördüğü piyanoda Mozart'ın 'Türk Marşı' bestesini çaldığı anlar sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Ünlü müzisyenlerin de dikkatini çeken performansı izleyen şirket sahibi Nazım Salur, genç yeteneği dün şirkette ağırladı. Gördüğü ilgi karşısında mutlu olduğunu söyleyen genç yetenek, org ile tanışmasını şu sözlerle anlattı:

YOUTUBE'DAN ÖĞRENDİM

"Bir gün arkadaşlarla otururken 'Hadi org çalalım' dedim. Cebimdeki 100 lirayla org aldım. Sonra onu sattım daha güzel bir org aldım. Ardından da şu anki dijital piyanomu aldım. Hiçbir nota bilgim yok, tamamen YouTube'dan tuşları ezberleyerek çalmayı öğrendim."

En büyük hayalinin peşinden koşan Can İncir, "Daha iyi bir piyano alabilmek için kuryelik yapıyorum" dedi.

Salur'un davetinden dolayı mutlu olduğunu belirten İncir, "Artık Getir'in bünyesinde çalışacağım. Lisede yazalım okudum, üniversitede ise tasarım animasyon okudum. Şirketin yazılım bölümünde bana çalışma imkanı verildi. Onun dışında güzel sanatlarda da piyanist olmam için eğitim almamı sağlayacaklar" dedi. İncir, ünlü piyanist Fazıl Say'ın videosunu paylaştığını belirterek, "Birkaç ünlü piyano öğretmeni konserlerine davet etti. Çok değerli insanların beni fark etmesi çok güzel bir his. Eğitimimi tamamlayıp ünlü bir piyanist olmak istiyorum" diye konuştu.