''Nerede oldukları henüz bilinmiyor'' Kurtlar hayvanat bahçesinden kaçtı, kentte alarma geçildi!

Kanada'da bir hayvanat bahçesinden kaçan kurtlar, kasten serbest bırakılmış olabilecekleri iddiasıyla kayıplara karıştı. Polis, Kanada'daki Greater Vancouver Hayvanat Bahçesi'nden kaçan kurtların serbest bırakılması şüphesiyle nedeniyle soruşturma başlattı. Kurtların kaçmasının ardından polis ve koruma ekipleri çağrıldı ve şu ana kadar hayvanların karıştığı herhangi bir saldırı veya yaralanma olayı bildirilmedi.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Kanada'da bir hayvanat bahçesinden kaçan kurtlar insanları tedirgin etti. Greater Vancouver Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan 15 kurt henüz bilinmeyen bir nedenle kaçtı. Kanada polisi, kurtların kendi imkanlarıyla kaçmadığı ve sabotaj maksadıyla hayvanat bahçesi tarafından kasıtlı olarak serbest bırakıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

HALA SERBEST DOLAŞIYORLAR

Aksam.com.tr'nin The Mirror UK'den aktardığı habere göre; Kanada'daki Greater Vancouver Hayvanat Bahçesi'nden kaçan kurtlar, kasten serbest bırakılmış olabilecekleri iddiasıyla kayıplara karıştı. Olayın ardından ziyarete kapatılan hayvanat bahçesi tarafından yapılan açıklamada, kurtların çoğunun geri döndüğü ve kötü niyetli kişiler tarafından serbest bırakıldığından şüphelenildiği söylendi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi, kurtların hayvanat bahçesinden kaçması için kasıtlı olarak delik açıldığını tespit etti.

Hayvanat bahçesinin internet sitesinde altı yavru ile birlikte 15 kurt oluğu bilgisi yer alırken kaç kurdun kaçtığı net olarak açıklanmadı. Hayvanat bahçesinin açıklamasında söylenen tek şey, çoğunun kurtarıldığı ve "az sayıda" kurdun dışarda serbest dolaştığı oldu.

HALK İÇİN TEHDİT OLUŞTURMUYORLAR

Yapılan açıklamada kurtların halk için bir tehdit oluşturmadığı da belirtildi. Kurtların kaçmasının ardından polis ve koruma ekipleri çağrıldı ve şu ana kadar hayvanların karıştığı herhangi bir saldırı veya yaralanma olayı bildirilmedi.

British Columbia Koruma Görevlisi Servisi, CTV haberlerine, insanların kurtlardan birini görmeleri durumunda "mesafeyi korumaları" gerektiğini söyledi.

Hayvanat bahçesine giden aileler kapıdan geri çevrilirken, sosyal medyada hesapları Facebook ve Instagram paylaşımlara kapatıldı.

Hayvanat bahçesi yetkilileri halk için bir tehlike olmadığını söylüyor ve Greater Vancouver Hayvanat Bahçesi bölgesinde bir kurt gören herkesin yetkililerle iletişime geçmesini istiyor.

160 milyon yıldır Dünya'da yaşıyorlar! Bilim insanları korkunç görünümlü yeni bir canlı türü keşfetti

WhatsApp'ta yeni dönem başlıyor! Telefon zorunluluğu ortadan kalktı

Dört haftada kolesterolü yok ediyor! "Süper yiyecek" ilan edildi